ΤΟΠΙΚΑ

Απώλεια 1.500 ωρών διδασκαλίας από τη Μαγνησία

απώλεια-1-500-ωρών-διδασκαλίας-από-τη-μαγν-4790

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ

Αγωνιστικό ραντεβού στο κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δίνουν αύριο, Παρασκευή, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ. Θα πραγματοποιήσουν στη μία το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο ολοήμερο δημοτικό σχολείο, που σύμφωνα με τους ίδιους «οδηγεί χιλιάδες παιδιά εκτός ολοήμερου, μειώνει τις ώρες διδασκαλίας, κλείνει νηπιαγωγεία και στέλνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία».

Για τη διευκόλυνση μάλιστα της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, κατά τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού ωραρίου.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ, «στο νομό Μαγνησίας με επιεικείς υπολογισμούς, όπου λειτουργούν 16 σχολεία ΕΑΕΠ, χάνονται συνολικά περίπου 1.500 ώρες διδασκαλίας. Στο κλασσικό δημοτικό σχολείο αντίστοιχα, στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία (από 4θέσια έως 12θέσια) χάνονται περίπου ακόμη 1.400 ώρες διδασκαλίας.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 120 θέσεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία, στις οποίες αν προσθέσει κάποιος και τις θέσεις που θα χαθούν από το κλείσιμο νηπιαγωγείων και των ολοήμερων τμημάτων τους, λόγω της διάταξης που προβλέπει τη λειτουργία τους αν έχουν τουλάχιστον 14 νήπια, τότε οι θέσεις εκπαιδευτικών που χάνονται στο νόμο είναι πάνω από 150».

«Περιορίζει δραματικά τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και τον αριθμό των μαθητών που θα παρακολουθούν τα αντίστοιχα προγράμματα, αφού πρόσφατη υπουργική απόφαση θέτει ως προϋπόθεση «να γράφονται οι μαθητές των οποίων οι γονείς είναι και οι δυο εργαζόμενοι», τη στιγμή που, όπως είναι γνωστό, σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης χιλιάδες γονείς μαστίζονται από την ανεργία, την ελαστική, την εκ περιτροπής απασχόληση ή τη μαύρη εργασία», καταγγέλλει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου