ΤΟΠΙΚΑ

«Παίρνει μπροστά» το ιατρείο αλληλεγγύης για τους επαγγελματίες από την ΟΕΒΕΜ

παίρνει-μπροστά-το-ιατρείο-αλληλεγ-47871

Συνάντηση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς τη Δευτέρα

Τη λειτουργία ιατρείου αλληλεγγύης για τους ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τις προηγούμενες μέρες, βάζει μπροστά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μαγνησίας, η οποία συνεδρίασε προχθές έως αργά το βράδυ για τον φλέγον θέμα και πήρε ομόφωνη απόφαση.

Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 8 το απόγευμα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, προκειμένου να συζητηθεί με ποιο τρόπο μπορεί να λειτουργήσει το ιατρείο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα παροχής ιατρικής περίθαλψης στους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι, λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ, δεν έχουν καμία πρόσβαση σε καμία δομή της Υγείας.

Την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας στήριξαν από την πρώτη στιγμή πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, που έσπευσαν να εκφράσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο τη σύμφωνη γνώμη τους για την προοπτική λειτουργίας του ιατρείου.

«Θα ακούσουμε τις απόψεις των γιατρών για το πώς μπορεί αυτή η απόφαση να πάρει σάρκα και οστά. Ηδη, πάντως, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε και σε αυτό το κομμάτι τους ελεύθερους επαγγελματίες» είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τρύφωνας Πλαστάρας.

Η οργάνωση του ιατρείου μονοπώλησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. «Διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις για τον τρόπο που μπορεί να στηθεί το ιατρείο. Ωστόσο, διαφωτιστική καθοδήγηση θα έχουμε από τους νοσοκομειακούς γιατρούς» είπε ο ίδιος, διευκρινίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουν νοσοκομεία ή άλλες δομές υγείας, αλλά να σταθούν αλληλέγγυοι στα μέλη του κλάδου που η κρίση τα απέκλεισε από την Υγεία.

Οσον αφορά στον τόπο όπου θα λειτουργήσει το ιατρείο επαναδιατυπώθηκε η άποψη και βρήκε και τη σύμφωνη γνώμη ότι μπορεί να αξιοποιηθεί το ιδιόκτητο κτίριο που έχει η ΟΕΒΕΜ στην οδό Κουταρέλια στο κέντρο της πόλης.

«Το εγχείρημα θα πρέπει επιπλέον να υποστηριχθεί και με φάρμακα, μηχανήματα, διάφορα μέσα» είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, ο οποίος επισήμανε ότι η συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο των νοσοκομειακών γιατρών θα είναι καθοριστική.

Το σημαντικό αυτή τη στιγμή για την Ομοσπονδία είναι να δείξει την ευαισθησία της απέναντι τους ελεύθερους επαγγελματίες που κατά τη διάρκεια της κρίσης βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι. «Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα δοθούν και άλλες ευκαιρίες να ενισχύσουμε τους επαγγελματίες, που χρειάζεται να επανενταχθούν στο καθεστώς αγοράς» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανασφάλιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ αριθμούν σε επίπεδο Μαγνησίας εκατοντάδες. Σύμφωνα με την ΟΕΒΕΜ, ποσοστό άνω του 50% των επαγγελματοβιοτεχνών εκτιμάται ότι δεν έχει καμία πρόσβαση σε καμία δομή υγείας λόγω ακριβώς των ασφαλιστικών οφειλών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου