ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ στον Βόλο

μαθητικό-φεστιβάλ-κνε-στον-βόλο-478515

Οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα γίνει την Κυριακή 7 Μάη στις 19:00 στην Παραλία-Άγαλμα, με σύνθημα «αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο!».

Όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές, «το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτελεί το μεγάλο ραντεβού των μαθητών που προβληματίζονται, ονειρεύονται, τραγουδούν και δεν δέχονται την αδικία. Των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς δεν έμειναν θεατές σε όσα μας ετοιμάζουν, αλλά οργάνωσαμε τον αγώνα για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.

Η σοσιαλιστική κοινωνία είναι χτισμένη πάνω σε νέα θεμέλια, γι’ αυτό χρειάζεται και ένα σχολείο τελείως διαφορετικό από το σημερινό. Σήμερα χρειάζεται ένα σχολείο που:

• θα μας διαπαιδαγωγεί με τις αρχές της ανιδιοτέλειας, της συλλογικότητας και της προσφοράς για την πρόοδο της κοινωνίας.

• δε θα μας διαχωρίζει. Μέσα σε αυτό όλοι θα είμαστε ίσοι, απ’ όπου και αν κρατάει η σκούφια μας, ανεξάρτητα από θρησκεία και το χρώμα του δέρματός μας, θα μας μορφώνει όλους ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις.

• θα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά και θα μας ετοιμάζει να αντιμετωπίσουμε δημιουργικά τη ζωή, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουμε.

• θα μας δίνει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα.

• θα μας διδάσκει την αλήθεια και θα μας βοηθάει να διαμορφώνουμε την προσωπικότητά μας αναπτύσσοντας τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου