ΤΟΠΙΚΑ

Τιμάται ο προστάτης του «Εσταυρωμένου»

τιμάται-ο-προστάτης-του-εσταυρωμένο-478444

Αγρυπνία θα τελεστεί στον Αγιο Νικόλαο λόγω της πανηγύρεως του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Τη μνήμη του Νεοφανούς Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού γιορτάζει η Εκκλησία την Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Διμηνίου, όπου την παραμονή στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η μνήμη του Αγίου Λουκά τιμάται ιδιαιτέρως από το Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», του οποίου ο Νεοφανής Αγιος Ιεράρχης είναι Προστάτης.

Την παραμονή της εορτής, στις 8.30 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, θα εκτεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στις 6:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση των εθελοντών του «Εσταυρωμένου», με προορισμό το χωριό Ριζόμυλο, όπου – στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά – θα τελεστεί Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, Ιερά Παράκληση στον Αγιο και ομιλία του π. Θεοδώρου Μπατάκα, με θέμα: «Η μαρτυρική ζωή του Αγίου Λουκά». Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Στη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού θα τελεστούν Ιερές Αγρυπνίες, την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 10 Ιουνίου, στους κάτωθι Ιερούς Ναούς: Αγίου Γερασίμου Βόλου, στις 8.30 μ.μ., Αγίας Αννης Βόλου, στις 8.30 μ.μ., Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, στις 8.30 μ.μ. και Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Νέας Ιωνίας, στις 8.30 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου