ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί ~ 24ωρο λουκέτο διαμαρτυρίας

απεργούν-σήμερα-οι-φαρμακοποιοί-24ωρο-478109

Θα λειτουργήσουν μόνο εφημερεύοντα – διανυκτερεύοντα φαρμακεία

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται σήμερα και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας και ετοιμάζουν κι άλλες κινητοποιήσεις καθώς, όπως αναφέρουν «το ελληνικό φαρμακείο δυστυχώς παραμένει στόχος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών και συνεχίζει να βάλλεται από ανθρώπους που εφαρμόζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Στην ανακοίνωσή τους προσθέτουν: «Η ενδεχόμενη απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, με το πρόσχημα της μείωσης των τιμών, για την οποία πολεμούν οι φαρμακοποιοί προκειμένου να μην διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς στις παρυφές βρίσκονται μία σειρά από άλλα σοβαρά αιτήματα όπως ωράριο, ιδιοκτησιακό καθεστώς, πειθαρχικά συμβούλια κ.λπ.

Οπου επιχειρήθηκε αυτή δεν επέφερε τελικά καμία μείωση τιμών, αντίθετα οδήγησε στην αύξησή τους, καθώς και στην αύξηση των κρουσμάτων δηλητηριάσεων και θανάτων. Τα 11.500 φαρμακεία που καλύπτουν κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας, εξυπηρετούν επαρκώς τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Ως Επιστήμονες Φαρμακοποιοί καλούμε την κυβέρνηση να μην ενδώσει στις πιέσεις και να εμμείνει στη προστασία της δημόσιας υγείας. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό στην πρόσβαση του οποίου πρέπει να έχουν Δικαίωμα όλοι!

Τέλος μας εξοργίζει το γεγονός ότι την ώρα που η πλειοψηφία των συναδέλφων μας βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας λόγω της καθυστέρησης πληρωμών των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, η κυβέρνηση στερεί και δίνει βορά στις πολυεθνικές τη μοναδική πηγή ρευστότητας του Ελληνικού φαρμακείου και μοναδικού κυττάρου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της χώρας. Σήμερα, Τετάρτη 10/6 τα φαρμακεία της Μαγνησίας απεργούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου