ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες βροχή για υπαλλήλους διοδίων

καταγγελίες-βροχή-για-υπαλλήλους-διο-477763

Το πανελλαδικό συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα Διόδια συγκαλείται αύριο στις 11 π.μ. στο Μώλο Φθιώτιδας. Με κεντρικό σύνθημα «δεν πληρώνουμε διόδια – δεν πληρώνουμε την κρίση τους» το συντονιστικό καλεί κάθε πολίτη ή επιτροπή να λάβει μέρος για να σχεδιαστούν οι επόμενες δράσεις του κινήματος.

Οι καταγγελίες που λαμβάνουν οι Επιτροπές από πολίτες που περνούν τα διόδια για ανάγωγη, προκλητική και παράνομη συμπεριφορά υπαλλήλων και υπευθύνων των Σταθμών είναι καθημερινές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αρνούνται να τηρήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται από τις συμβάσεις και οι οποίες ορίζουν πως όταν υπάρχει άρνηση πληρωμής τότε πρέπει να φωτογραφηθεί ο αριθμός του αυτοκινήτου και αμέσως μετά η μπάρα σηκώνεται και ο οδηγός φεύγει.

«Σε καμιά περίπτωση δεν νομιμοποιούνται να παρεμποδίζουν και μάλιστα με εκβιαστικές απειλές την ελεύθερη διέλευση των αρνούμενων να πληρώσουν το χαράτσι συμπολιτών μας. Η παρεμπόδιση αυτή συνιστά εκ μέρους της εταιρίας το αυτόφωρα διωκόμενο αδίκημα της παράνομης κατακράτησης και της παρακώλυσης των συγκοινωνιών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανελλαδικού συντονιστικού των Επιτροπών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες θα προβαίνουν εκτός των άλλων σε μηνύσεις εναντίον κάθε υπευθύνου για παράνομη κατακράτηση και παρακώλυση συγκοινωνιών.

Οι Επιτροπές δίνουν σύντομες οδηγίες για το πώς περνάμε τα διόδια:

- Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο

– Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας

– Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα μπρος σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω

– Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά

Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία

– Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

Στη διαδικασία άρνησης πληρωμής επισημαίνουν ότι δεν έχει καμιά δουλειά ούτε η Αστυνομία (αφού δεν γίνεται καμία παράβαση του ΚΟΚ), ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών). Το κίνημα έχει τη βοήθεια νομικών συμβούλων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια: Μώλος 6972508391, Λαμία 6985951959, Τραγάνα 6936950699, 6932453993 και στην ιστοσελίδα http://epitropesdiodiastop.blogspot.com.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου