ΤΟΠΙΚΑ

Καταπέλτης οι φιλοζωικές για το Ν. Πήλιο

καταπέλτης-οι-φιλοζωικές-για-το-ν-πήλι-477754

Σοβαρές καταγγελίες για φόλες και κακοποίηση αδέσποτων

Μια τραγική εικόνα περιγράφουν για το Νότιο Πήλιο πανελλαδικές οργανώσεις και συντονιστικές δεκάδων ζωοφιλικών σωματείων, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της διαφορετικά θα δημοσιοποιήσουν καταγγελίες και υλικό από καταγγελίες.

Σε επιστολή τους προς τον αντιδήμαρχο κ. Ευαγ. Νασιόπουλο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (54 Σωματεία) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων (Πρόεδρος Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη, Γραμματέας Μαρία Χουστουλάκη), αναφέρουν:

«Το Πήλιο με τις τόσες ομορφιές του και με μια ιστορική πράγματι διαδρομή, προσελκύει κάθε χρόνο ταξιδιώτες, ανθρώπους του πνεύματος, της μουσικής, του θεάτρου, αλλά και πολλούς ξένους. Ολοι αυτοί έρχονται γιατί πιστεύουν ότι η σημερινή εποχή δεν θα έχει αλλάξει και πολύ το σεβασμό των κατοίκων της για το παρελθόν του, ότι θα βρουν μια πολιτισμένη κοινωνία που κάθε άλλο παρά περιφρονεί τις ηθικές αξίες του σήμερα απέναντι στα ζώα και το περιβάλλον.

Τι κρίμα. Οι συνεχείς καταγγελίες που λαμβάνουμε για περιφρόνηση της τοπικής αρχής σε ό,τι αφορά την ηθική μεταχείριση των ζώων και την ευζωία τους, μας απογοητεύουν τόσο, όσο απογοητεύουν και τους περαστικούς σας φίλους.

Φόλες στην Μπούφα, περιφρόνηση ευζωίας δεσποζόμενων, εγκαταλείψεις κουταβιών, κακοποίηση αδέσποτων, αδιαφορία για τα ζώα που εργάζονται προς όφελος του ανθρώπου (άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια) είναι η σημερινή εικόνα που αποκομίζουν φίλοι ταξιδιώτες! Οι απειλές πολλών εξ αυτών ότι «δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι» σ’ αυτό το ανάλγητο μέρος μας φοβίζει, όπως θα φόβιζε ελπίζουμε και εσάς!

Σήμερα η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ τον τουρισμό της, την κάλλιστη εικόνα της, την προσοχή και εναρμόνιση των αρχών με τα όσα προστάζει ο νόμος, την βούληση των κατοίκων της να διαφυλάξουν τον πολιτισμό των προγόνων τους.

Εχοντας τα παραπάνω υπ’ όψη, σας παρακαλούμε να προσπαθήσετε πραγματικά και όχι μόνο στα λόγια να υλοποιήσετε όσα ο νόμος σας προτρέπει να πράξετε.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Βόλου «Κόσμος και Φύση» με τον οποίο και παλαιότερα έχετε μιλήσει είναι πρόθυμος να σας συμπαρασταθεί με προτάσεις, αλλά, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι «φόλες», «κακοποιήσεις» «εγκαταλείψεις ζώων» θα είναι σύντομα παρελθόν.

Αλλιώς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε πράξεις που δεν θα το θέλαμε, όπως να κοινοποιήσουμε σε γνωστούς και φίλους την απογοήτευσή μας για την αισχρή πράγματι εικόνα των ζώων σας, για την αδιαφορία των δημοτικών αρχόντων για την καλυτέρευση της τουριστικής της προβολής.

Και βέβαια θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε όσα νόμιμα μέσα μας προσφέρει ο νόμος για την αλλαγή αυτής της πραγματικότητας» καταλήγει η επιστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου