ΤΟΠΙΚΑ

Ο Κ. Γαβρόγλου σήμερα στο Βόλο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ο-κ-γαβρόγλου-σήμερα-στο-βόλο-για-το-νέ-477460

Υποδοχή με παράσταση διαμαρτυρίας από διοικητικούς, φοιτητές και καθαρίστριες

Στο Βόλο θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που προέκυψε από την απορρόφηση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρό παρόν – Δυναμικό μέλλον» είναι το θέμα της ημερίδας, που θα διοργανωθεί στο αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 10 σήμερα το πρωί. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και ο βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Παιδείας ΝΔ Χρήστος Κέλλας.

Θα γίνουν δύο στρογγυλά τραπέζια. Στο ένα θα παρουσιαστούν το νέο Π.Θ., οι πρυτανικές αρχές, οι πρόεδροι των Γενικών Τμημάτων Λάρισας και Λαμίας και το Συμβούλιο Ενταξης και στο δεύτερο θα εκτεθούν απόψεις των συλλόγων του προσωπικού του Π.Θ.

Αγωνιστική… υποδοχή

Τον Κ. Γαβρόγλου θα υποδεχθούν αγωνιστικά διοικητικοί και καθαρίστριες. «Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου Θεσσαλίας τους υποδεχόμαστε με μια μαζική κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζουν και συνθλίβει τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Διεκδικούμε απαντήσεις και λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του πανεπιστημίου που θέλουν να κρύψουν κάτω από το χαλί!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος προκηρύσσει δίωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 9:30 έως τις 11:30 το πρωί. Εξάλλου η διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 9:00 π.μ. μέχρι 12:00μ. στον κλάδο καθαριότητας και θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια «στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους φοιτητές και τους εργαζόμενους».

Οι καθαρίστριες διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να μη γίνει καμία απόλυση, να ληφθούν άμεσα προληπτικά μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την εργατική νομοθεσία και ζητούν επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου