ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα για επιπλέον εξεταστικό κέντρο

αίτημα-για-επιπλέον-εξεταστικό-κέντρ-47701

Τη σύσταση ενός επιπλέον εξεταστικού κέντρου στη Μαγνησία για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων θα διεκδικήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την πρότασή της για τη σύσταση νέου εξεταστικού θα καταθέσει μόλις το ζητήσει το Υπουργείο Παιδείας, είτε λίγο πριν, είτε αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα. Η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα υποστηρίξει την πρότασή της στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η οποία θα γνωμοδοτήσει και στη συνέχεια την τελική απόφαση θα κληθεί να λάβει το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, Χαράλαμπο Σταχτέα, η πρόταση αφορά στη σύσταση εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις από το ΕΠΑΛ Αλμυρού. Εως και πέρυσι, οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ Αλμυρού μετακινούνταν σε εξεταστικό στον Βόλο προκειμένου να δώσουν τα μαθήματά τους.

«Υπάρχουν αιτήματα τόσο από γονείς, όσο και από καθηγητές του σχολείου, προκειμένου οι περίπου 75 υποψήφιοι του ΕΠΑΛ Αλμυρού να μην αναγκαστούν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να δώσουν πανελλαδικές. Ειδικά φέτος, έχουμε αναφορές, ότι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού, προέρχονται από πολύ απομακρυσμένα χωριά της περιοχής και η μετακίνηση μέχρι τον Βόλο θα αποτελέσει ταλαιπωρία για τους ίδιους που ενδεχομένως να επηρεάσει και τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές», ανέφερε ο κ. Σταχτέας.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας καταγράφουν τον αριθμό των υποψηφίων των πανελλαδικών προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν στον ορισμό εξεταστικών κέντρων και λυκειακών επιτροπών και επιτηρητών.

Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν λάβει μέρος στις πανελλαδικές 1.944 υποψήφιοι, εκ των οποίων τελειόφοιτοι ήταν 1.215 από τα γενικά και 397 μαθητές από τα επαγγελματικά λύκεια και οι υπόλοιποι απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Επιπλέον πέρυσι είχαν οριστεί 25 εξεταστικά κέντρα, εκ των οποίων 22 για τα ΓΕΛ και τρία για τα ΕΠΑΛ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου