ΤΟΠΙΚΑ

Επτά ώρες από Βόλο για Σκιάθο!

επτά-ώρες-από-βόλο-για-σκιάθο-476947

Με καθυστέρηση αρκετών ωρών έφθασαν χθες στον προορισμό τους οι 116 επιβάτες του «Εξπρές Σκιάθος» λόγω της μηχανικής βλάβης που παρουσίασε εν πλω στην αριστερή κύρια μηχανή. Η βλάβη παρουσιάστηκε πενήντα περίπου λεπτά μετά τον απόπλου από το λιμάνι του Βόλου.
 
Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει στις 9 π.μ. από Βόλο για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο και επιστροφή, κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στις 10:35 π.μ. στο λιμάνι του Βόλου για τον έλεγχο και την επισκευή του.
 
Μεγάλη ταλαιπωρία και ώρες αναμονής μέχρι να ξεκινήσουν και πάλι για τον προορισμό τους ανέμενε τους επιβάτες του πλοίου, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι.
 
Με μέριμνα της εταιρίας προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το «Flying Cat 6», το οποίο απέπλευσε στις 2:30 μ.μ. Έτσι από τις 9 το πρωί οι πρώτοι επιβάτες εξαιτίας της βλάβης αποβιβάστηκαν στη Σκιάθο επτά ώρες αργότερα.
 
Μόλις το «Εξπρές Σκιάθος επέστρεψε στο λιμάνι του Βόλου, μετέβη άμεσα Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης διαπιστώνοντας ότι υπήρχε φθορά του λευκού μετάλλου του τριβέα βάσεως της αριστερής κύριας μηχανής.
 
Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
Για την εξυπηρέτηση του κοινού προστίθεται εκτάκτως ένα ακόμη ιπτάμενο δελφίνι στη γραμμή των Βορείων Σποράδων, το οποίο θα εκτελεί από σήμερα το δρομολόγιο του «Εξπρές Σκιάθος» έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη του πλοίου, ενώ ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο αντικατάστασής του από άλλο πλοίο, σε περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα η μηχανική βλάβη.
 
 
H Αλκυόνη
Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Αλκυόνη» παρέμεινε χθες δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου με απαγορευτικό απόπλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στις περιοχές πλόων του.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου