ΤΟΠΙΚΑ

Σωτήρες τραυματισμένων ζώων και πουλιών

σωτήρες-τραυματισμένων-ζώων-και-πουλ-476913

Ακόμη μία διάσωση από την Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Αγριας Ζωής, της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου

Σε άλλη μία διάσωση ενός πουλιού Γιδοβύζι, το οποίο βρέθηκε με σπασμένη φτερούγα και ήταν αδύνατο να μετακινηθεί, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Αγριας Ζωής, της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου.

Το Γιδοβύζι ή Αιγοθήλης ο ευρωπαϊκός, όπως εξηγούν, είναι ένα νυκτόβιο είδος, που πολλές φορές το συναντούμε το σούρουπο, είτε νωρίς το χάραμα, να πετάγεται φευγαλέα στους δρόμους, ενοχλημένο από τα φώτα του αυτοκινήτου. Εχει μήκος περίπου 25 εκ., με μεγάλο πλατύ κεφάλι, δυσανάλογο του υπόλοιπου σώματός του. Εχει πολύ μακρύ ράμφος και πολύ μεγάλο σε άνοιγμα στόμα, που στα άκρα του καταλήγουν σκουρόγκριζα μουστάκια.

Την προσπάθεια συντόνισε η διασώστρια Μαρία Λύτρα. Με ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλη φροντίδα τοποθέτησε το τραυματισμένο πτηνό σε καινούργια χαρτόκουτα, ώστε να διακομισθεί στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Βόλου.

Εκεί, το παρέλαβε το Κέντρο Περίθαλψης «η Δράση για την Άγρια Ζωή» για να του παράσχει κάθε βοήθεια, ώστε να μπορέσει σύντομα να πετάξει και πάλι στον ουρανό.

Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Αγριας Ζωής, της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου, ευχαριστεί το ζεύγος Σοφιάδη που βρήκε το πτηνό, τον Στέφανο Ανδρινό για τη μεταφορά του στον Βόλο από την Μακρινίτσα, καθώς τον Κώστα Μαγαλιό για τη βοήθεια του και για άλλη μία φορά το ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την δωρεάν μεταφορά του.

«Είχαμε και άλλες διασώσεις», όπως ενημερώνουν. Ενός σπουργιτιού νεογνού, μετά από τηλεφώνημα κατοίκου στο κέντρο του Βόλου, και ενός μικρού σκαντζόχοιρου στη Ν. Ιωνία.

Το σπουργίτι βρίσκονταν στη μέση του δρόμου και ένας κάτοικος το περιμάζεψε στο κατάστημα του. Ενα μέλος της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου, ο Ιωάννης Σκοτεινιώτης, με τη βοήθεια του Ζήση Σκοτεινιώτη, μετά από τη φροντίδα που τους παρείχαν προχώρησαν στην απελευθέρωση τους, σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών.

Εάν βρείτε ένα άγριο πτηνό ή ζώο επικοινωνήστε μαζί τους (Λύτρα Μαρία, τηλ. 6947707417).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου