ΤΟΠΙΚΑ

Εβαλαν στο …μάτι τα κυλικεία σχολείων

εβαλαν-στο-μάτι-τα-κυλικεία-σχολείω-474522

Ανάστατη είναι από το περασμένο Σάββατο η εκπαιδευτική κοινότητα στη Νέα Ιωνία, καθώς άγνωστοι «ποντικοί» κτύπησαν τα κυλικεία από δύο δημοτικά σχολεία που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας.

Μάλιστα οι θρασύτατοι διαρρήκτες στη μία περίπτωση δεν δίστασαν να «κτυπήσουν» σε ώρα που η περιοχή γύρω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, Ελλησπόντου και Αδραμυτίου, είχε αρκετή κίνηση. Και όχι μόνον αυτό αλλά ο δράστης ή οι δράστες σε μία προσπάθεια να μην αφήσουν πίσω τους αποτυπώματα, έβαλαν φωτιά στο κυλικείο, με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει σε λίγη ώρα ο χώρος. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους περίοικους που με πυροσβεστήρες και με κουβάδες με νερό, κατόρθωσαν να περιορίσουν την έκτασή της για να σβηστεί τελικά με τη βοήθεια και των αντρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφτασαν στο σχολείο.

Όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιμιλία Ριζοπούλου η διάρρηξη στο κυλικείο του σχολείου συνέβη στο διάστημα μεταξύ 6.45 και 7.30 μ.μ του περασμένου Σαββάτου. Μέχρι τις 6.30 το απόγευμα , όπως εξηγεί η κ. Ριζοπούλου, στο προαύλειο του σχολείου, έπαιζαν 4- 5 μαθητές . Λόγω της βροχής που άρχισε να πέφτει οι μαθητές αποχώρησαν. Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο γείτονες και καταστηματάρχες από τη γύρω περιοχή είδαν να φλέγεται ο χώρος που είναι το κυλικείο του σχολείου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η γυναίκα που εκμεταλλεύεται το κυλικείο και η οποία διαμένει σε κοντινή απόσταση από το σχολείο. Μαζί με τον άντρα της και με τη βοήθεια πυροσβεστήρα κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία στο μεταξύ είχε καταστρέψει το ψυγείο, το θερμοθάλαμο και τον ηλεκτρολογικό πίνακα. Επίσης λόγω της φωτιάς πήραν φωτιά τα ντουλάπια που ήταν μελαμίνη, ενώ από τη θερμότητα που αναπτύχθηκε έσπασαν τα τζάμια, ενώ έπαθαν ζημιές και οι πόρτες. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του κυλικείου οι δράστες πήραν τα λίγα χρήματα σε κέρματα που υπήρχαν στο ταμείο, ενώ πήραν ακόμη χυμούς, μπισκότα και νερά που βρήκαν στο χώρο.

Πλέον η Αστυνομία και η Πυροσβεστική προσπαθούν να αξιοποιήσουν το υλικό από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες από καταστηματάρχες της γύρω περιοχής προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, ενώ για το συνολικό ύψος των ζημιών έγινε χθες το πρωί αυτοψία από κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, ενώ σήμερα συνεδριάζει και η Σχολική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει την υποβολή μήνυσης κατ΄ αγνώστων.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου ενδεχομένως οι δράστες να είναι οι ίδιοι που «κτύπησαν» και το κυλικείο του 5ου – 11ου Δημοτικών Σχολείων και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε από την υπεύθυνη του σχολείου, είχε επίσης αδειάσει από τους άγνωστους δράστες.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου