ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος του αύριο …

ο-βόλος-του-αύριο-474406

Στην τελική ευθύνη εισέρχονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης αναθεώρησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Βόλου, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στη μεθαυριανή του συνεδρίαση, στις 8:30μ.μ., καλείται να γνωμοδοτήσει επί της Β 1 φάσης της μελέτης.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, αφού η συγκεκριμένη μελέτη, η οποία είχε ξεκινήσει από το 2008, αναμένεται να αποτελέσει ένα πολεοδομικό και χωροταξικό εργαλείο στρατηγικού χαρακτήρα για την περιοχή του Βόλου. Συγκεκριμένα, η μελέτη καθορίζει σε χωρικό επίπεδο τις γενικές παραμέτρους και τους άξονες πάνω στους οποίους θα υλοποιηθεί η οικονομική, παραγωγική, οικιστική ή άλλη δραστηριότητα στο μέλλον. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η τοπική ανάπτυξη για την επόμενη 20ετία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το προηγούμενο Γ.Π.Σ. για την πόλη του Βόλου εγκρίθηκε το 1985.

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μόσχος, η συζήτηση για το Γ.Π.Σ. καθυστέρησε καθώς υπήρχε η εκκρεμότητα με το σχέδιο Π.Δ. του Ρυθμιστικού Σχεδίου, το οποίο ωστόσο εξακολουθεί να μην έχει προωθηθεί για επεξεργασία στο ΣτΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημασία του Γ.Π.Σ. είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού αναφέρεται σε μείζονα θέματα που αφορούν την περιοχή όπως : επεκτάσεις, παραγωγικές δραστηριότητες, προστατευόμενες περιοχές και αυστηροποίηση δόμησης, χρήσεις γης, πολεοδομική οργάνωση, προστασία περιβάλλοντος, υποδομές, χωροθέτηση ειδικών χρήσεων (π.χ. Δικαστικό Μέγαρο), λιμάνι κ.λ.π.

Ο ευρύτατος αυτός διάλογος, ο οποίος ξεκίνησε το 2011 και κορυφώνεται την Πέμπτη, όπως και η πολυσέλιδη εισήγηση που τελικά διαμορφώθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μόσχο, αποτελούν προϊόν της σύμπραξης και της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα των κ.κ. Δουλόπουλου, Μολοχίδη και Ριζόπουλου. «Το γεγονός αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι στα σημαντικά ζητήματα της πόλης, το δημοτικό συμφέρον υπερισχύει», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μόσχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου