ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν το σύνθημα των κινητοποιήσεων

περιμένουν-το-σύνθημα-των-κινητοποιή-474299

Με συζητήσεις και συσκέψεις προσπαθούν να οργανωθούν οι αγρότες της Μαγνησίας, προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν και το κατά πόσο θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Ωστόσο αυτό που επισημαίνεται από όλες τις πλευρές αγροτών της περιοχής είναι ότι περιμένουν να δουν πρώτα το πώς θα κινηθούν οι υπόλοιποι αγρότες στο επίπεδο της Θεσσαλίας, προκειμένου να κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Σε αυτό το πλαίσιο χθες το απόγευμα οι αγρότες του Ανατολικού Πηλίου πραγματοποίησαν «κλειστή» συνάντηση με τους αγρότες του Νοτίου Πηλίου στα Χάνια Πηλίου. Μέσα από τη συζήτηση κατέληξαν στο να συντάξουν ένα κοινό κείμενο αιτημάτων για τα προβλήματα του Πηλίου αλλά και τι ζητούν από την πολιτεία για την επίλυσή τους.

Παράλληλα αποφάσισαν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και από τη στιγμή που θα αποφασιστούν κινητοποιήσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας, οι ίδιοι θα είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν. Μεταξύ άλλων οι αγρότες του Πηλίου αποφάσισαν να συμμετέχουν σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Agrotica που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς κ. Β. Κομνηνός δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: « Σκοπός της συνάντησης ήταν να κουβεντιάσουμε για ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας. Επίσης αποφασίσαμε να συντάξουμε από κοινού ένα κείμενο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Στον Αλμυρό

Επίσης συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, στην οποία συνάντηση συμμετείχαν αγρότες και από άλλα χωριά. Με κύριο θέμα συζήτησης το φορολογικό, οι αγρότες μέτρησαν τις δυνάμεις και τη διάθεση που έχουν για κινητοποιήσεις και πλέον όπως αναφέρουν περιμένουν να δοθεί «σήμα» κινητοποιήσεων σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Μάλιστα μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού ήταν και αυτή να κατέβουν στην Εθνική οδό με τρακτέρ.

Από την πλευρά της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων σε ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό παρών στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων στη Θεσσαλονίκη στην έκθεση Agrotica.

Όπως αναφέρουν οι αγρότες σήμερα έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημά τους εξαιτίας του μεγάλου κόστους παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και τους απλήρωτους παραγωγούς από εμπόρους και βιομηχανίες, τα κάθε είδους χαράτσια σε σπίτια, αγροκτήματα, ασφάλιστρα ΕΛΓΑ χωρίς να καλύπτονται οι ζημιές.

Προσθέτοντας ότι για τους ίδιους θα είναι χαριστική βολή η φορολόγηση που αποφάσισε η κυβέρνηση με το κράτημα λογιστικών βιβλίων και η φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου