ΤΟΠΙΚΑ

Σκούπα στα γεγονότα

σκούπα-στα-γεγονότα-474224

«Σκούπα… των γεγονότων». Αυτός είναι ο τίτλος της σχολικής εφημερίδας που εκδίδουν οι μαθητές της Στ 1 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, στην οποία καταγράφεται η επικαιρότητα στο σχολείο και όχι μόνο.

Χθες, οι εκκολαπτόμενοι λιλιπούτειοι δημοσιογράφοι, επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, προκειμένου να δουν τους χώρους εργασίας των δημοσιογράφων και να πάρουν μία «γεύση» από τη διαδικασία έκδοσης του καθημερινού φύλλου.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχθηκε ο Διευθυντής του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην καθημερινή δουλειά των δημοσιογράφων και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών.

Σύμφωνα με το δάσκαλο της Στ 1 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, κ. Τάσο Κανελλόπουλο και τη δασκάλα της Στ 2 του ίδιου σχολείου, κ. Σταυρούλα Στάμου, η σχολική εφημερίδα εκδόθηκε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο. Στόχος είναι να εκδοθεί ένα ακόμη φύλλο προς το Μάρτιο και το τρίτο και τελευταίο, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η εφημερίδα εκδίδεται ασπρόμαυρη αλλά και έγχρωμη και διατίθεται έναντι 0,50 ευρώ και ενός ευρώ αντίστοιχα στους γονείς των μαθητών. Στόχος είναι το ποσό που θα συγκεντρωθεί, να διατεθεί για την κάλυψη μέρους των εξόδων της μεγάλης εκδρομής που θα πάει η τάξη το Μάιο, στην Αθήνα.

Η σχολική εφημερίδα των μαθητών της Στ1 του 6ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει ένα επαγγελματικό φύλλο. Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες, ανέλαβαν ο καθένας το δικό του τομέα και παρουσιάζουν την ύλη τους.

Υπάρχει editorial, νέα από τη σχολική ζωή, ιατρική στήλη με θέμα την ανεμοβλογιά, συνέντευξη με μια Μικρασιάτισσα, κοινωνική στήλη, ανέκδοτα και σταυρόλεξα. Ανάμεσα στην ύλη και ένα γράμμα των μαθητών προς το Δήμαρχο Βόλου, Π. Σκοτινιώτη για τα προβλήματα του σχολείου (έλλειψη θέρμανσης έως τις 29 Νοεμβρίου, σκισμένες κουρτίνες κ.α.).

Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν μεγάλος και εργάστηκαν κυρίως εκτός σχολικών μαθημάτων, προκειμένου να συγκεντρώσουν και να γράψουν την ύλη της εφημερίδας.

Ανακαίνιση

Τα προβλήματα που οι μαθητές κατέγραψαν στη σχολική εφημερίδα τους, λύθηκαν μετά από λίγο διάστημα. Η παλιά πτέρυγα του σχολείου ανακαινίστηκε. Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκε ο αμίαντος, το κτίριο βάφτηκε και έγινε αλλαγή των κουρτινών.

Με αφορμή την ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί, θα τελεστεί Αγιασμός και θα γίνει η κοπή της Βασιλόπιτας από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο.

Στην τελετή θα παραβρίσκονται ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Π.Ε Μαγνησίας κ. Θ. Μητσιάνη, ο Σύλλογος Γονέων, εκπαιδευτικοί και φυσικά τα παιδιά του σχολείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

(φωτό : Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου