ΤΟΠΙΚΑ

Διαφανής η διαδικασία για το «Θεσσαλία 2021-2027»

διαφανής-η-διαδικασία-για-το-θεσσαλί-473549

Απάντηση προέδρου περιφερειακού συμβουλίου στους συμβούλους της ΛΑΣ

Σε απάντηση σε επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για διά ζώσης συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την παρουσίαση του κειμένου αρχών του προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027 ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, Βασίλης Πινακάς, σημειώνει ότι το κείμενο αυτό του προγράμματος θα συνταχθεί μετά από τη συγκέντρωση προτάσεων και την επεξεργασία τους.

«Στο πλαίσιο αυτό, εστάλη πρόσκλησης σε όλους τους δημόσιους φορείς (υπουργεία, αυτοδιοίκηση, περιφερειακές υπηρεσίες κ.α.), επιμελητήρια, συλλογικούς φορείς, ερευνητικούς φορείς, συλλόγους, ομοσπονδίες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς κοινωνίας πολιτών, κλπ. και αναρτήθηκε δημόσια για ενημέρωση και συμμετοχή κάθε φορέα και πολίτη», υπογραμμίζει.

Ο ίδιος, προσθέτει, ότι η άμεση ενημέρωση του συνόλου των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για τη διαδικασία που ακολουθείται και το πρώτο κείμενο σχεδιασμού για την περίοδο 2021-2027 πριν την ολοκλήρωση της ανοικτής διαβούλευσης και των αποτελεσμάτων της, και η πρόσκληση άμεσης συμμετοχής τους, για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, αποτελεί μια διαφανή δημοκρατική διαδικασία».

Επισημαίνεται ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητούσαν με επερώτησή τους να ανασταλεί η διαδικασία της διαβούλευσης και να γίνει συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου διά ζώσης για να συζητηθεί εκτενώς το πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου