ΤΟΠΙΚΑ

Τι εισηγείται η ΔΕΥΑΜΒ για την αντιπυρική προστασία της Γορίτσας

τι-εισηγείται-η-δευαμβ-για-την-αντιπυρ-473287

Μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές και παρ’ ότι η αντιπυρική προστασία της Γορίτσας εκφεύγει του αντικειμένου της υπηρεσίας, η ΔΕΥΑΜΒ σε ένα πλαίσιο κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και ευαισθησίας για τα θέματα της πόλης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, θα εισηγηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης, δράση για την προστασία του λόφου από πυρκαγιά.

«Η πρόθεσή μας», όπως αναφέρει, «είναι να παραχθεί ένα έργο καινοτόμο και πρωτότυπο που θα εξασφαλίζει την προστασία ακόμα και στην περίπτωση της αδυναμίας των ανθρώπινων δυνάμεων».

Το έργο θα περιλαμβάνει δεξαμενή πυρόσβεσης στην κορυφή του λόφου, όγκου κατ΄ελάχιστον 500 κυβικών μέτρων, αντλιοστάσιο τροφοδοσίας της δεξαμενής, εξοπλισμένο και με γεννήτρια ώστε να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία του, αντλιοστάσιο πιέσεως στην δεξαμενή, ενώ όλο το σύστημα θα ενταχθεί στο σύστημα τηλεπαρακολούθησης – τηλελέγχου – τηλεχειρισμού του δικτύου της ύδρευσης.

«Δεδομένου ότι η Γορίτσα είναι χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ο τελικός συνολικός σχεδιασμός του συστήματος θα γίνει σε συνεργασία και υπό την εποπτεία της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ για την κατασκευή του έργου θα ζητηθεί και η αρωγή της ΑΓΕΤ, καθώς μια πυρκαγιά στη Γορίτσα επηρεάζει τις εγκαταστάσεις της».

Η ΔΕΥΑΜΒ σημειώνει ότι τη μελέτη έχει δυνατότητα να την εκπονήσει η υπηρεσία, σε συνεργασία με εξωτερικούς μελετητές για ειδικότερα θέματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου