ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για θανάτωση πίτμπουλ ~ Πνιγμός σκύλου στη Μεγάλη Βελανιδιά

προκαταρκτική-για-θανάτωση-πίτμπουλ-473246

Θα ληφθούν καταθέσεις από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για τις συνθήκες θανάτου του ζώου

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για τον φρικτό θάνατο σκύλου στη Μεγάλη Βελανιδιά. Είχε εντοπιστεί από λουόμενους τη Δευτέρα το απόγευμα στην παραλία της Μεγάλης Βελανιδιάς να επιπλέει στη θάλασσα, έχοντας βρει βασανιστικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκύλος ήταν δεμένος από τσιμεντόλιθο που ρίχτηκε στον βυθό από άγνωστο δράστη με αποτέλεσμα το ζώο, που είναι ράτσας πίτμπουλ, να βρει φρικτό θάνατο και να πνιγεί.

Το αποτρόπαιο θέαμα στην παραλία της Μεγάλης Βελανιδιάς, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε σοκ. Ο κυβερνήτης ενός σκάφους, που έπλεε σε κοντινή θαλάσσια περιοχή έσπευσε να απελευθερώσει το ζώο.

Ο μαρτυρικός τρόπος θανάτωσης του ζώου συζητιόταν ευρέως στη Μεγάλη Βελανιδιά τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου δεν είχε έγκαιρη ενημέρωση για το περιστατικό. Την επόμενη μέρα του εντοπισμού του άτυχου σκύλου άρχισε να κάνει έρευνες και διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν το δέσιμο του σκύλου από τσιμεντόλιθο. Εντούτοις, οι μάρτυρες που εντόπισαν το πνιγμένο πιτμπουλ, προκειμένου να το απελευθερώσουν και να το ανασύρουν στην ακτή το είχαν λύσει.

Στο πλαίσιο αυτό η Εισαγγελία Βόλου διέταξε να διεξαχθεί έρευνα και να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του ζώου.

Το άψυχο ζώο δεν φαινόταν να ήταν αδέσποτο. Αντίθετα ήταν καλοαναθρεμμένο, ίσως και τσιπαρισμένο.

Η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από μάρτυρες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε θανάτωση ζώου και με ποιο τρόπο και στο πλαίσιό της να αναζητηθεί ο υπαίτιος και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Η έρευνα ανατέθηκε να διενεργηθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που θα καλέσει σε κατάθεση κάθε αρμόδιο.

Επισημαίνεται ότι η θανάτωση ζώου τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος μετά από αλλεπάλληλα περιστατικά φρίκης που σοκάρισαν το πανελλήνιο.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου