ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες για πρόβλημα αδέσποτων

διαμαρτυρίες-για-πρόβλημα-αδέσποτων-472784

Προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ξεκινά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου, για το οποίο υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες δημοτών.
Κάτοικοι ειδικά στην περιοχή των Αφετών, διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν τόσα πολλά αδέσποτα που δεν μπορεί κανείς ούτε να περπατήσει, ούτε καν να περιμένει το λεωφορείο στη στάση.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Βαγγ. Νασιόπουλο, «η αλήθεια είναι ότι ο δήμος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα». «Ο αριθμός τους μάλιστα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, εξαιτίας των μαζικών εγκαταλείψεων που παρατηρούνται κυρίως σε περιόδους γιορτών και το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ήδη έγινε το πρώτο βήμα. Συγκροτήθηκαν η τριμελής και η πενταμελής επιτροπή που προβλέπονται από τον νόμο, και αυτή την περίοδο ο Δήμος είναι σε στάδιο υπογραφής σύμβασης με κτηνίατρο, προκειμένου να ξεκινήσουν στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και τσιπάρισμα των αδέσποτων. Θα πρέπει πρώτα να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναμένεται να καταγραφεί το πρόβλημα και να αντιμετωπιστεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου