ΤΟΠΙΚΑ

Αντιφασιστικό φεστιβάλ στην Αρχιτεκτονική του Π.Θ.

αντιφασιστικό-φεστιβάλ-στην-αρχιτεκ-472759

Το 4ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Τέχνη ενάντια στο Φασισμό» πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής (αρχιτεκτονική).

Το φεστιβάλ διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας. «Είναι ένα φεστιβάλ καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και ένα κάλεσμα για πάλη ενάντια στο φασισμό και ενάντια στο σύστημα που τον γεννά. Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, δυο χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της, συνεχίζει να απειλεί και να επιτίθεται με τάγματα εφόδου. Ταυτόχρονα η ακροδεξιά κερδίζει εκλογική δύναμη σε πολλές χώρες, στηριγμένη στα κοινωνικά αδιέξοδα που γεννά ο καπιταλισμός και στην απουσία μιας πραγματικά αντι-συστημικής, δηλαδή αντικαπιταλιστικής, εναλλακτικής. Παράλληλα, συνεχίζεται ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και εκατομμύρια πρόσφυγες», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στο φεστιβάλ, θα παίξουν: Μέλη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη Μαρία Θωΐδου και οι Smokin Blues, Voloderno, Scream for Bullets, The LawBreakers, Vama, Βλάσφημος – Lose – Ardor – Rigo.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου