ΤΟΠΙΚΑ

«Ανέβασε» ερωτικό βίντεο με 24χρονη Βολιώτισσα στο Facebook

ανέβασε-ερωτικό-βίντεο-με-24χρονη-βολ-472561

Καταγγελία από 24χρονη Βολιώτισσα για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων

Ηταν συνδεδεμένη στο ίντερνετ και ενώ βρισκόταν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κοιτούσε τα προφίλ και συμμετείχε σε συζητήσεις αντίκρισε σοκαρισμένη βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο, που αποδείχτηκε ότι ήταν δικό της.

Δεύτερη υπόθεση διαρροής ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μία εβδομάδα συγκλονίζει από το Βόλο.

Αυτή τη φορά το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου πέρασε χθες σοκαρισμένη 24χρονη Βολιώτισσα, η οποία σε εμφανή κατάσταση μεγάλης ψυχικής οδύνης κατήγγειλε διαρροή ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα βρήκε το βίντεο σε προφίλ χρήστη μέσου κοινωνικής δικτύωσης που στην ίδια ήταν άγνωστος. Ωστόσο το περιεχόμενο του βίντεο αφορούσε σε πολύ προσωπικές της στιγμές που δημοσιεύτηκαν χωρίς η ίδια να γνωρίζει τίποτα και να μην έχει δώσει τη συναίνεσή της.

Άμεσα οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση και να εξετάζουν με προσοχή κάθε πτυχή γύρω από αυτή. Η κοπέλα βρισκόταν σε δραματική κατάσταση.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν γρήγορα τον άγνωστο χρήστη και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Επρόκειτο για έναν Βολιώτη ηλικίας 21 ετών, ο οποίος φέρεται να μην αρνήθηκε τη δημοσίευση του βιντεοληπτικού υλικού.

Ωστόσο, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι βρήκε το βίντεο στο internet και ότι εκείνος απλώς το ανέβασε στο προφίλ του.

Εναντίον του η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία και δεν τον συνέλαβε λόγω παρέλευσης αυτοφώρου. Ωστόσο κατάσχεσε το κινητό του μέσω του οποίου έγινε η ανάρτηση.

Οι ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνεχίζονται τώρα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που βιντεοσκόπησε το υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Βολιώτη τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα προς στιγμήν στις αρχές. Ο δράστης φέρεται να βρίσκεται εδώ και μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σχέση με την 24χρονη στο παρελθόν και είχε στη κατοχή του το υλικό.

Επισημαίνεται ότι η νέα καταγγελία διαρροής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που απασχολεί τον Βόλο έγινε γνωστή ενώ η Εισαγγελία Βόλου μόλις την Τρίτη άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος μίας 35χρονης Βολιώτισσας που δημοσίευσε φωτογραφίες του πρώην συντρόφου της και απειλείται με κάθειρξη έως και δέκα ετών.

Η καινούργια υπόθεση προκαλεί εύλογα ερωτήματα και προβληματισμό για τον τρόπο χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ορισμένους επιτήδειους.

Τα περιστατικά με ανάλογο περιεχόμενο που αναφέρονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φαίνεται ότι κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότερα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να παρέχουν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σε ημερίδες για ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου