ΤΟΠΙΚΑ

Τα προβλήματα των εμπόρων υπόψη του υποψήφιου Βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ν. Χαυτούρα

τα-προβλήματα-των-εμπόρων-υπόψη-του-υπ-472527

Με την Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και τον πρόεδρο κ. Απ. Οντόπουλο συναντήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία, νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ενημέρωσε τον κ. Χαυτούρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης του Βόλου και αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για την δρομολόγηση επίλυσης των προβλημάτων αλλά και τις κεντρικές πολιτικές που απαιτούνται για να αρθεί η δυσκολία των επαγγελματιών στα χρόνια της κρίσης.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου στάθηκε ιδιαίτερα στην υψηλή φορολόγηση και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καθηλώσει τα καταστήματα. Ακόμη, όπως ειπώθηκε, και οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων δεν αγγίζουν ένα μεγάλο μέρος των εμπόρων που μένουν έξω από τις ρυθμίσεις λόγω των αυστηρών διατάξεων για τις επιχειρήσεις.

Ένα από τα αιτήματα των εμπόρων είναι το ζήτημα των εκπτώσεων έτσι όπως έχει θεσμοθετηθεί ουσιαστικά χωρίς να δίνει διέξοδο ούτε στον καταστηματάρχη ούτε στον καταναλωτή. Ο εμπορικός σύλλογος ζητά να αναθεωρηθεί το σημερινό καθεστώς των εκπτώσεων όπως και το ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καταστηματαρχών διαφωνούν με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, μια και ο Εμπορικός Σύλλογος εκπροσωπεί τους εμπόρους του Βόλου και όχι τα μεγάλα καταστήματα αθηναϊκών συμφερόντων. Να σημειωθεί ότι ο Βόλος δεν χαρακτηρίζεται ως αυτούσια τουριστική περιοχή.

Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή δεν ευνοεί τα μικρά καταστήματα και η αυξημένη ανεργία στο χώρο του εμπορίου τα τελευταία χρόνια από καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους το αποδεικνύει, όπως επεσήμαναν οι έμποροι.

Ένα από τα ζητήματα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος στον υποψήφιο Βουλευτή είναι και το θέμα του παρεμπορίου που ανθεί και στην πόλη μας.

Το παρεμπόριο πρέπει να περιοριστεί με άμεσα μέτρα και πράξεις του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς η πολιτεία χάνει πολύτιμους φόρους και χρήματα που λείπουν από τα Δημόσια Ταμεία.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ευχήθηκε στον υποψήφιο Βουλευτή Νίκο Χαυτούρα καλή επιτυχία στον εκλογικό του αγώνα.

Στην συνάντηση από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου εκτός από το πρόεδρο κ. Οντόπουλο παρευρέθηκαν οι κύριοι Μαγαλιός και Σαμπεθάι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου