ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον από τους Αυστριακούς

ενδιαφέρον-από-τους-αυστριακούς-47207

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για τον τοπικό τουρισμό αλλά και την Ελλάδα γενικότερα είναι τα αποτελέσματα της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Βιέννης «Ferienmesse 2013», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10 – 13 Ιανουαρίου στην αυστριακή πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή 750 εκθετών από 70 χώρες.

Ο Δήμος Βόλου, με εκπρόσωπο την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ. Μπαρτζιώκα, συμμετείχε από κοινού με το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο περίπτερο του ΕΟΤ, το οποίο αποτέλεσε πόλο έλξης για τους Αυστριακούς που επισκέφθηκαν την έκθεση και ανήλθαν συνολικά σε 147.759 άτομα.

Εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών ομίλων έκαναν λόγο για τη χρονιά της Ελλάδας, καθώς καταγράφηκε ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη από τις κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η οποία λειτουργεί ως βαρόμετρο κίνησης της προσεχούς τουριστικής περιόδου αλλά και ως σημαντικός δείκτης προτιμήσεων και τάσεων που διαγράφονται και ακολουθούν τα μηνύματα της αγοράς.

Σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης η κ. Μπαρτζιώκα απηύθυνε πρόσκληση για φιλοξενία δημοσιογράφων στην περιοχή του Βόλου και του Πηλίου. Επίσης είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, τον οποίο ενημέρωσε για την κοινή προσπάθεια της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Δημοτικής Αρχής Βόλου με σκοπό την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, ενώ σε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία κ. Θεμιστοκλή Δημίδη και τον Διευθυντή του ΕΟΤ στην Αυστρία Παναγιώτη Σκορδά αντάλλαξε απόψεις για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Πρόεδρο των Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας κ. Κώστα Φίσογλου.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε παρουσίαση έντεχνης ελληνικής μουσικής στην κατάμεστη κεντρική σκηνή της αυστριακής τηλεόρασης ORF από τη διάσημη mezzo soprano κ. Alexandra Gravas και επίσης ελληνική βραδιά στο περίπτερο του ΕΟΤ με το συγκρότημα «Οι Έλληνες», όπου έγιναν και κληρώσεις παραμονών στη χώρα μας. Μεταξύ των χορηγών ήταν και ο Δήμος Βόλου. Συγκεκριμένα, στο περίπτερο του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκαν δυο κληρώσεις – προσφορά ξενοδόχων της Αγχιάλου, για παραμονή 3 ημερών. Για να συμμετέχουν στην κλήρωση οι επισκέπτες καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «με πόσες πτήσεις την εβδομάδα συνδέεται η Βιέννη με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (VOL), γεγονός που συνέβαλε και στη γνωστοποίηση των απευθείας πτήσεων από Βιέννη προς Βόλο.
Εξάλλου πραγματοποιήθηκε κλήρωση – προσφορά από ξενοδοχείο της Πορταριάς για 7ήμερη παραμονή, σε συνεργασία με την εταιρία «AYSTRIA My Holiday», η οποία προσέφερε δωρεάν τα αεροπορικά εισιτήρια. Η κλήρωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της αεροπορικής εταιρίας παρουσία και της κ. Μπαρτζιώκα, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της εταιρίας και συγκεκριμένα με τον κ. Τhomas BIaha σχετικά με το ενδιαφέρον των Αυστριακών για την περιοχή καθώς και θέματα που αφορούν στην προβολή του Βόλου και του Πηλίου.

Σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συμμετοχής του Δήμου στην έκθεση της Βιέννης, τονίζοντας ότι το 2013 ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για τον ελληνικό τουρισμό από την πρωτεύουσα της Αυστρίας. Η ίδια μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Γραφείο ΕΟΤ στη Βιέννη και ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Γραφείου Π. Σκορδά και όλα τα στελέχη για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου