ΤΟΠΙΚΑ

Τονωτική ένεση το τριήμερο για τον τουρισμό

τονωτική-ένεση-το-τριήμερο-για-τον-του-471976

Αυξημένη κίνηση προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων – Πληρότητες γύρω στο 80% στη Μαγνησία

Σημείο εκκίνησης της θερινής τουριστικής περιόδου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, χαρακτηρίζεται σαν τονωτική ένεση από τους επαγγελματίες, με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία να ξεπερνούν το 80% κατά μέσο όρο στη Μαγνησία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αυξημένη κίνηση σημειώνεται και στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων με τον σημερινό αριθμό των επιβατών να υπολογίζεται σε 1.800 άτομα συνολικά.

Χθες, εξάλλου, υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν περισσότερα από 1.000 άτομα προς τις Βόρειες Σποράδες, μετά την υποτονική κίνηση του προηγούμενου διαστήματος.

Η ακτοπλοϊκή κίνηση χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα αυξημένη» από τον λιμενάρχη Βόλου Χρήστο Κανάκη, ο οποίος επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κατά κανόνα «το ορόσημο της εκκίνησης της θερινής περιόδου» και συνεπάγεται «αυξημένη επιφυλακή από το Λιμεναρχείο».

Στα ξενοδοχεία

Αχτίδα αισιοδοξίας «βλέπει» ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης ο οποίος αναφέρει ότι ο μέσος όρος της πληρότητας ξεπέρασε το 80% στην Μαγνησία λόγω του τριημέρου. Οι διήμερες διανυκτερεύσεις κυριαρχούν στις κρατήσεις του τριημέρου, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων να επισημαίνει ότι «υπάρχει κινητικότητα, έχουμε έλληνες και το τριήμερο είναι τονωτική ένεση με καλύτερη εξέλιξη σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις».

Κόσμος στα νησιά

Τα νησιά των Βορείων Σποράδων βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο λόγω τριημέρου, με τους επαγγελματίες να κάνουν λόγο για αυξημένη κίνηση, που θα μπορούσε ωστόσο, να είναι καλύτερη.

Δίνοντας την εικόνα της Σκιάθου ο επιχειρηματίας Αρης Δερβένης «ψυχή» του εμβληματικού ξενοδοχείου «Skiathos Palace» υπογραμμίζει ότι υπάρχει κόσμος στο νησί, ενώ προσθέτει ότι «θα είναι καλό το τριήμερο για τη Σκιάθο, διότι αποτελεί παραδοσιακά προορισμό διακοπών για Ελληνες και ξένους».

Ο γνωστός ξενοδόχος του νησιού επισημαίνει παράλληλα ότι οι διεθνείς πτήσεις είναι αυξημένες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ δηλώνει αισιόδοξος για την καλοκαιρινή περίοδο γενικότερα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι πανελλήνιες που βρίσκονται σε εξέλιξη λειτουργούν ανασταλτικά για μερίδα εν δυνάμει επισκεπτών την δεδομένη χρονική περίοδο.

Κινητικότητα παρατηρείται, εξάλλου, στη Σκόπελο και την Αλόννησο, με τους επαγγελματίες να έχουν επίσης το βλέμμα στραμμένο στην κατεύθυνση του τριημέρου και τις ακτοπλοϊκές αφίξεις.

Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται «δύσκολη» από όλους, με το αίτημα της επαναδρομολόγησης πλοίου από την Θεσσαλονίκη και την αύξηση των δρομολογίων αλλά και των προορισμών να κυριαρχεί, τα νησιά εισέρχονται σταδιακά στην καλοκαιρινή περίοδο. Για τους επαγγελματίες, εξάλλου, το τριήμερο θεωρείται «βαρόμετρο» της σεζόν και δείχνει τις τάσεις αλλά και τις προοπτικές, που όλοι εύχονται να έχουν θετικό πρόσημο.

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Ανάλογη κινητικότητα σημειώνεται, παράλληλα, στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Βόλου, η οποία χαρακτηρίζει, ωστόσο, κατώτερη των αρχικών προσδοκιών. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολυνδρίνης, επισημαίνει από την πλευρά του ότι οι εκλογές που προηγήθηκαν, οι εκλογές που έπονται και κυρίως οι πανελλαδικές λειτουργούν ανασταλτικά για την πλειονότητα των επιβατών.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έχουν προστεθεί τρία επιπλέον δρομολόγια από Αθήνα και δύο επιπλέον από Θεσσαλονίκη λόγω των ημερών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου