ΤΟΠΙΚΑ

O Κων. Μαραβέγιας για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

o-κων-μαραβέγιας-για-το-νέο-δικαστικό-μ-471556

Απηύθυνε ερώτηση στον υφυπουργό Οικονομικών

Επιτάχυνση των διαδικασιών χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου με στοχευμένη παρέμβαση στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρα, έχει δρομολογήσει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πολιτικό του γραφείο.

Εντοπίζοντας γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστερήσεις στη διαδικασία, ο κ. Μαραβέγιας απηύθυνε Ερώτηση στις 19 Ιουλίου 2021 στο υπουργείο Οικονομικών, με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Απ. Βεσυρόπουλο να αποσαφηνίζει στην απάντησή του, θέματα που απασχολούσαν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, κυρίως για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου.

Εκτιμώντας πως πλέον τον λόγο έχει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να προσδιορίσει τις κτιριολογικές ανάγκες του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου σε συνάρτηση με τους όρους δόμησης και περιορισμούς του εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. και ρυμοτομικού σχεδίου που ισχύουν στην περιοχή, ο κ. Κων. Μαραβέγιας απηύθυνε την περασμένη Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Με αφορμή χθεσινή απάντηση του ΥΠΟΙΚ σε σχετική Ερώτησή μου προς τα συναρμόδια υπουργεία (υπ’αρ. 8082/19-7-2021), επανέρχομαι στο θέμα της χωροθέτησης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, ζήτημα το οποίο είχαμε την ευκαιρία να ξανασυζητήσουμε στο υπουργείο», αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. προς τον Θεσσαλό υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα και συνεχίζει:

«Σας κοινοποιώ τόσο το έγγραφο του κ. Βεσυρόπουλου, όπως κατατέθηκε και στη Βουλή, όσο και την συνημμένη αλληλογραφία μεταξύ ΥΠΟΙΚ – Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας και Υπουργείου Δικαιοσύνης – ΥΠΟΙΚ (συνολικά 15 σελ.). Όπως θα δείτε, η εν λόγω απάντηση μεταφέρει στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών) το βάρος της έγκρισης της προτεινόμενης από το Δήμο Βόλου χωροθέτησης στην οδό Υδρας.

Η προταθείσα χωροθέτηση σε οικόπεδο της οδού Υδρας ζητήθηκε με σκοπό την ανέγερση των απόλυτα απαραίτητων για την πόλη μας νέων δικαστηρίων με την μέθοδο ΣΔΙΤ, πρόταση την οποία έχετε αποδεχθεί. Για αυτό το σκοπό και προκειμένου να μην αφεθεί κανένα περιθώριο για μη έγκριση του παραπάνω αιτήματος εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε τη δυνατότητα άμεσης υπηρεσιακής απάντησης προς αυτές, που θα περιέχει τα φερόμενα ως ελλείποντα στοιχεία (απαιτούμενο εμβαδό/ακριβείς συντεταγμένες ζητούμενης έκτασης στο εν λόγω Ο.Τ) για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου