ΤΟΠΙΚΑ

Νέα δομή από την τοπική Εκκλησία

νέα-δομή-από-την-τοπική-εκκλησία-47158

Καινοτόμα πρωτοβουλία αποτελεί η δημιουργία τμήματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο πλαίσιο δράσης της Σχολής Αγιογραφίας «Δια χειρός» της Μητρόπολης Δημητριάδος, που συμπληρώνει αισίως, 14 δημιουργικά χρόνια. Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται προς όλα τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά με εδικές ανάγκες, ηλικίας 8 ετών και άνω και είναι διαθέσιμο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, από τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τις τρεις. Στα παιδιά προσφέρεται μια φορά την εβδομάδα μουσικοθεραπεία και δύο φορές αγιογραφία ή δύο φορές μουσικοθεραπεία και μία φορά αγιογραφία.

Εφαλτήριο για την δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος αποτέλεσε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην Σχολή «Δια χειρός» όπου προσκλήθηκαν και συμμετείχαν με ενθουσιασμό παιδιά με ειδικές ανάγκες. Όταν οι ιθύνοντες της Σχολής διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένθερμη ανταπόκριση, αποφάσισαν να εντάξουν και νέο τμήμα, αφιερωμένο στα παιδιά που διαθέτουν δύναμη ψυχής και διάθεση για δημιουργία. «Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους και στόχος μας είναι να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το τμήμα» υπογραμμίζει ο π. Δημήτριος Κατούνης, διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας «Δια χειρός» της Μητρόπολης Δημητριάδος και προσθέτει «είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά να τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους».
Στο μεταξύ, η Σχολή Αγιογραφίας «Δια χειρός» συγκεντρώνει στους κόλπους της περίπου 60 μαθητές διαφόρων ηλικιών, μεταξύ των οποίων και 35 παιδιά, τα οποία εντρυφούν με ζέση στα μυστικά της Αγιογραφίας. Όπως αναφέρει παράλληλα ο π. Δημήτριος «πολλοί συμπολίτες μας αναζητούν την ηρεμία της δημιουργίας, η οποία αποτελεί ευχάριστη διέξοδο από τα καθημερινά προβλήματα».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο νέο τμήμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Σχολής, στη διεύθυνση Αγίου Νικολάου 108 και στα τηλέφωνα 2421041058 και 6938263702 από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00 καθημερινά, εκτός σαββατοκύριακου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου