ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει ο Αγιος Λαυρέντιος

πανηγυρίζει-ο-αγιος-λαυρέντιος-471542

Μεθαύριο τιμάται η μνήμη Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου

Τη μνήμη του τοπικού Αγίου Αποστόλου του Νέου, τιμά η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τη Δευτέρα 16 Αυγούστου.

Επίκεντρο του εορτασμού είναι η γενέτειρα του Αγίου, ο Αγιος Λαυρέντιος Πηλίου, όπου αύριο, παραμονή της εορτής, ανήμερα της Παναγιάς, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί, υπαιθρίως, στο προαύλιο του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Αποστόλου του Νέου, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα.

Ο εσπερινός θα αναμεταδοθεί απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» καθώς και στο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Μεθαύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανοσιολογιότάτου Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα μιλήσει.

Πανηγυρίζουν επίσης, οι κάτωθι ιεροί ναοί: Αγίου Αποστόλου του Νέου Βόλου και Αγίου Αποστόλου του Νέου Κριθαριάς.

Στον ιερό ναό Αγίου Αποστόλου του Νέου Βόλου αύριο παραμονή της εορτής στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και κήρυγμα. Μεθαύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στον ιερό ναό Αγίου Αποστόλου του Νέου Κριθαριάς αύριο παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Μεθαύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου