ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Μαγνησία

ξεκίνησαν-οι-αιτήσεις-για-τις-σχολές-μ-471506

Για συνολικά 33 ειδικότητες υψηλής ζήτησης για τους ενδιαφερόμενους

Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας, ενημερώνει ότι η υποβολή άρχισε την περασμένη Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1998-2006 και είναι κάτοχοι, τουλάχιστον, απολυτηρίου Γυμνασίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnetστην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης, για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα). Πανελλαδικά, λειτουργούν 50 ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ που προσφέρουν σπουδές σε 33 ειδικότητες.

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ πραγματοποιούν πρακτική άσκηση με αμοιβή και ασφάλιση, φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και έχουν τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα.

Ακόμη, εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές, αναβολή στράτευσης και όταν πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης.

ΣτηνΕΠΑ.Σ ΒΟΛΟΥ (Αθηνών 64 /Τ.Κ.38500, τηλ. 24210-63688, 24210 – 63687,24210-63684) θα εισαχθούν 140 μαθητές – τριες στις ακόλουθες ειδικότητες στις εξής ειδικότητες:

  • Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  • Κομμωτικής Τέχνης
  • Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών
  • Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
  • Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
  • Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου
  • Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/mathitia

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου