ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντές πυροσβέστες ζητά η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙΠΕ

εθελοντές-πυροσβέστες-ζητά-η-πυροσβε-471306

Εως τις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων

Κάλεσμα σε εθελοντές πυροσβέστες απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙ. ΠΕ Βόλου. Οι εθελοντές πυροσβέστες εκπαιδεύονται το δίμηνο Νοεμβρίου – Φεβρουαρίου, με ευθύνη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙΠΕ: «Αν είσαι 18-55 ετών, σε ενδιαφέρει η δράση και προσφορά στο περιβάλλον και τον συνάνθρωπο κάνε αίτηση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και εξασφάλισε πιστοποιημένη εκπαίδευση, ασφαλιστική κάλυψη, βαθμολογική εξέλιξη, δυνατότητα εισαγωγής στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Οι εθελοντές πυροσβέστες διακρίνονται, ανάλογα με τα προσόντα τους, στις εξής δύο κατηγορίες προσωπικού, μάχιμοι εθελοντές πυροσβέστες και οδηγοί-χειριστές πυροσβεστικών οχημάτων – μηχανημάτων.

Η σχετική αίτηση συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης και μεταξύ άλλων επικυρωμένο φωτοαντίγραφο σε ισχύ πολιτικής άδειας οδήγησης Γ’ κατηγορίας.

Η βασική εκπαίδευση (θεωρητική και πρακτική) των υποψηφίων εθελοντών πυροσβεστών γίνεται υπό την ευθύνη και εποπτεία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Έχει διάρκεια 120 ώρες και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των κατά τόπους Επαγγελματικών ή Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ως παραρτήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η εκπαιδευτική περίοδος ξεκινάει κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και λήγει το 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.Μέσα σε αυτή την περίοδο διαμοιράζονται οι 120 ώρες ύστερα από συνεννόηση των εκπαιδευτών με τους εκπαιδευόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και οτιδήποτε άλλο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο της Π. Υ. Β’ ΒΙ.ΠΕ 2425024870.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου