ΤΟΠΙΚΑ

«Φρένο» κατοίκων της Τσιτσιλιάνου στα λεωφορεία των γραμμών 3 και 15

φρένο-κατοίκων-της-τσιτσιλιάνου-στ-470643

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δήμο Βόλου, περιγράφοντας τη δημιουργία έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων

Αντιδρούν στην εκτροπή των λεωφορείων των γραμμών 3 και 15 από την Τσιτσιλιάνου οι κάτοικοι της οδού. Με ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο υπογράφουν 45 κάτοικοι και καταθέτουν στο Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, στην Τροχαία, την Πυροσβεστική, το ΤΕΕ Μαγνησίας, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο και το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, ζητούν να μην υιοθετηθεί η εναλλακτική πρόταση του ΤΕΕ Μαγνησίας για τη διέλευση των λεωφορείων μέσω του συγκεκριμένου δρόμου.

Οπως είναι γνωστό ο Δήμος Βόλου, έφερε προς συζήτηση προτάσεις για την τροποποίηση των διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών 3 και 15 του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου. Οι δύο γραμμές έχουν ως αφετηρία τη Ν. Ιωνία και τα Παλαιά αντίστοιχα και εκτελούν δρομολόγια με τέρμα των Αναυρο. Σε μελέτη που έγινε για λογαριασμό του Αστικού ΚΤΕΛ, μεταξύ άλλων προκρίνονταν η λύση οι γραμμές 3 και 15 να στρίβουν αριστερά στην οδό Αθανασάκη, αντί της οδού Αιολίδος, πριν σταματήσουν για ολιγόλεπτη στάση σε εσοχές έξω από το Μουσείο επί της οδού Αθανασάκη.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας συζήτησε πρόσφατα το θέμα της τροποποίησης των γραμμών 3 και 15 και τάχθηκε ενάντια στην πρόταση αριστερής στροφής των λεωφορείων στην οδό Αθανασάκη λόγω των κυκλοφοριακών προβλημάτων τα οποία ενδέχεται να δημιουργηθούν εμπρός από την είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Ως μία εκ των δύο εναλλακτικών λύσεων τις οποίες πρότεινε προς διερεύνηση είναι και η αριστερή στροφή των λεωφορείων προς την οδό Τσιτσιλιάνου, δηλαδή ένα δρόμο πιο κάτω, παράλληλο με την οδό Αθανασάκη.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται με ψήφισμά τους, υποστηρίζοντας ότι η αριστερή στροφή από την Πολυμέρη στην Τσιτσιλιάνου είναι δυσχερής και προβληματική ακόμη και για τα ΙΧ αυτοκίνητα λόγω της μη ύπαρξης φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Πολυμέρη και Τσιτσιλιάνου, του ιδιαίτερα μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά και της ιδιόμορφης εξόδου των αυτοκινήτων από το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΛΙΝ στην οδό Πολυμέρη. Οπως επισημαίνουν οι κάτοικοι η έξοδος πραγματοποιείται μέσω της οδού Τσιτσιλιάνου εξαιτίας μιας κατασκευαστικής ιδιαιτερότητας του πρατηρίου. Τα αυτοκίνητα εισέρχονται μεν στο πρατήριο από την Πολυμέρη, αλλά εξέρχονται από την Πολυμέρη μέσω της Τσιτσιλιάνου. Στον ίδιο δρόμο σταθμεύει καθημερινά βυτιοφόρο για τον ανεφοδιασμό του πρατηρίου.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι η περίπτωση τοποθέτησης φωτεινού σηματοδότη στην διασταύρωση Πολυμέρη – Τσιτσιλιάνου δεν είναι καθόλου απλή, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη δύο σηματοδότες στην ακριβώς προηγούμενη και επόμενη διασταύρωση, με τις οδούς Αθανασάκη και I. Τζάνου, αντίστοιχα. Η δε κατάργηση των υπαρχόντων σηματοδοτών μπορεί να δημιουργήσει άλλα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Συγκεκριμένα, ο σηματοδότης στην διασταύρωση με την Αθανασάκη εξυπηρετεί τη διευθέτηση της κίνησης στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Ο σηματοδότης στη διασταύρωση με την I. Τζάνου εξυπηρετεί τη μοναδική έξοδο των οχημάτων προς την Πολυμέρη από την περιοχή, του Ξενία έως την περιοχή του Μουσείου. Επειδή δε, το μήκος της Πολυμέρη μεταξύ Τσιτσιλιάνου και I. Τζάνου είναι μικρό (γύρω στα 50 μ), σε ώρες αιχμής παρατηρείται το φαινόμενο, η ουρά των αυτοκινήτων επί της Πολυμέρη, η οποία ξεκινά από το κόκκινο φανάρι της I. Τζάνου, να εκτείνεται πίσω μέχρι και πριν την Τσιτσιλιάνου. δημιουργώντας κυκλοφοριακή ασφυξία στη διασταύρωση.

Σύμφωνα με τους κατοίκους η διέλευση των λεωφορείων 3 και 15 μπροστά από το Νοσοκομείο με κατεύθυνση την Τσιτσιλιάνου θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη συμφόρηση εμπρός από το Νοσοκομείο, η δε δυσχερής αριστερή στροφή τους στην Τσιτσιλιάνου θα επιβαρύνει και την κίνηση των οχημάτων του αντίθετου ρεύματος της Πολυμέρη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα οχήματα του ΕΚΑΒ.

Οι κάτοικοι της Τσιτσιλιάνου επισημαίνουν ότι λύση θα μπορούσε να δώσει μια διαφορετική διαχείριση του χρόνου στάθμευσης των λεωφορείων στον τερματικό σταθμό και σε συνδυασμό με μία ανάπλαση της περιοχής θα βελτίωνε την κατάσταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου