ΤΟΠΙΚΑ

Πιο καθαρό το Πήλιο

πιο-καθαρό-το-πήλιο-470490

Καινούργιοι κάδοι και νέο σύστημα αποκομιδής στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ενα νέο πλαίσιο για την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό στους προορισμούς που προσελκύουν τη θερινή περίοδο μεγάλο αριθμό επισκεπτών, προωθεί σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Η αρχή έγινε με τον Αη Γιάννη, με τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους φορέων της περιοχής να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για διαβούλευση και να συμφωνούν σε ένα αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, με συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων.

Συμφωνία υπήρξε και για το κυκλοφοριακό και τις ρυθμίσεις που αφορούν τις εσωτερικές κινήσεις στον οικισμό του Αη Γιάννη όπως και για την αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης.

Χθες ήταν η σειρά του Χορευτού όπου και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα», σύσκεψη με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς σχετικά με την οργάνωση της εύρυθμης λειτουργίας της καθαριότητας και κυκλοφορίας.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι οι επαγγελματίες, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον του Δήμου να προωθήσει ενέργειες μέσα από διάλογο με τους εμπλεκόμενους, συμμετέχουν στη διαβούλευση με συγκεκριμένες προτάσεις.

Επιδιώξαμε την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στη διαβούλευση ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν απόψεις και μέσα από μια δημιουργική σύνθεση να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αναστ. Γαρυφάλλου.

«Σταδιακά, θέτουμε σε εφαρμογή το πλαίσιο που συμφωνείται σε κάθε Δημοτική Ενότητα, πάντα σε συνάρτηση με τον εξοπλισμό και τα άτομα που διαθέτουμε. Γνωρίζουμε τα διαθέσιμα μέσα, συμφωνούμε σε δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και τις εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τους φορείς.

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του πλαισίου που συμφωνήθηκε στον Αη Γιάννη είναι πολύ ενθαρρυντικά και αποτελεί αυτή η πρακτική μια καλή πολιτική που εφαρμόζουμε και στις υπόλοιπες ενότητες.

Πρόσφατα παραλάβαμε 21 καινούργιους κάδους απορριμμάτων 600 λίτρων καθώς και 20 ακόμη με χωρητικότητα 240 λίτρα. Σταδιακά προχωράμε σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες στην αντικατάσταση παλιών φθαρμένων κάδων ενώ σε κάποια σημεία ενισχύουμε τις υποδομές με προσθήκη περισσότερων κάδων.

Σε καθημερινή βάση, σε όλο το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, συγκεντρώνονται περίπου δέκα τόνοι αστικά απορρίμματα ενώ τη θερινή περίοδο η ποσότητα διπλασιάζεται.

Εχουμε προωθήσει τις διαδικασίες ενίσχυσης των υπηρεσιών μας με προσωπικό και σταδιακά περιμένουμε να μας εγκριθούν οι συμβασιούχοι και να αναλάβουν υπηρεσία», καταλήγει ο κ. Γαρυφάλλου.

Αναστ. Γαρυφάλλου: Επιδιώξαμε την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στη διαβούλευση ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν απόψεις και μέσα από μια δημιουργική σύνθεση να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου