ΤΟΠΙΚΑ

Ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Βόλου

ζημιές-στις-καλλιέργειες-του-δήμου-βό-470394

Την ολοκληρωτική ζημία στη φετινή σοδειά των παραγωγών οπωροφόρων του Δήμου Βόλου από την ισχυρή ανεμοθύελλα και βροχόπτωση της 6ης και 7ης Ιουνίου υπογραμμίζει με επιστολή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΛΓΑ και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Αρης Σαββάκης, ζητώντας τη λήψη μέτρων για τις αναγκαίες αποζημιώσεις

Όπως σημειώνει « Οι παραγωγοί έπαθαν σοβαρή ζημιά στη φετινή σοδειά τους όπως Τζάνερα, Σανταρόζες, Βερύκοκα, Κεράσια κ.λ.π. η οποία κυμαίνεται από 80-90% ,

Οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ της περιοχής, βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με την επόπτρια του ΕΛΓΑ του Νομού Μαγνησίας,η οποία και διαπίστωσε το πρόβλημα σε όλη τη περιφέρεια του Δήμου.

Η ιδιαίτερα μέχρι σήμερα μειωμένη καρποφορία των οπωροφόρων δένδρων καθώς και των δένδρων με καρπούς με κέλυφος από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση, οι ζημιές στα δέντρα από παγετό,και η πρόσφατη ανεμοθύελλα και βροχόπτωση της 6ης και 7ης Ιουνίου έχουν αποτελειώσει τους κόπους, τα έξοδα και το εισόδημα των παραγωγών .

Σ΄ αυτούς τους δύσκολους και κρίσιμους καιρούς που διανύουμε , το γεωργικό εισόδημα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί είναι πάρα πολλά.

Δεδομένου ότι οι αγρότες έχουν προβεί στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση,η εκμηδένιση της παραγωγής των οπωροφόρων δέντρων θα είναι ένα πρόσθετο μεγάλο οικονομικό πλήγμα για αυτούς.

Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι ζημιές που προκάλεσε η ανεμοθύελλα και η βροχόπτωση της 6ης και 7ης Ιουνίου του τρέχοντος έτους, να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών ενισχύσεων σύμφωνα και με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιστάθμιση της ζημιογόνα παραγωγής των αγροτών μας,διότι συντρέχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου