ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο στην αλλαγή χρήσης του κτηρίου του ΟΤΕ στη Ν. Ιωνία

μπλόκο-στην-αλλαγή-χρήσης-του-κτηρίου-470153

Μπλόκο στο αίτημα αλλαγής χρήσης γης του κτηρίου του ΟΤΕ στο κέντρο της Ν. Ιωνίας από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην προοπτική αξιοποίησης του κτηρίου για τη λειτουργία του ως εμπορικού κέντρου, αντέδρασαν δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έκταση που απαλλοτριώθηκε από το ελληνικό δημόσιο με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να γίνουν οι εγκαταστάσεις του ΟΤΕ που το 1973 ήταν ένας δημόσιος οργανισμός κοινής ωφέλειας, κι ότι αν η εταιρεία δεν το χρειάζεται για το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε να το επιστρέψει στην πόλη.

Εκπρόσωπος της εταιρείας στην οποία πέρασε η ακίνητη περιουσία του ΟΤΕ, η αρχιτέκτονας μηχανικός Μαρία Ζαχαράκη, ζήτησε αλλαγή χρήσης γης για να μπορέσει να αξιοποιήσει το κτήριο 1.100 τ.μ. και για εμπορικούς σκοπούς, ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση του δικτύου τηλεπικοινωνιών.

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργ. Πατσιαντάς ανέφερε ότι το κτήριο θα μπορούσε να παραχωρηθεί στον δήμο για να το αξιοποιήσει, και εξέφρασε τη διαφωνία του με την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΟΤΕ «που έχει χρυσοπληρώσει το ελληνικό δημόσιο».

Αρνητικά ψήφισε και η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου», Τέλης Δουλόπουλος, ανέφερε ότι ο δήμος δεν μπορεί να λαμβάνει διακριτικές αποφάσεις υπέρ εταιρειών όταν αντίστοιχα αιτήματα πολιτών δεν ικανοποιούνται ποτέ. «Ξέρετε πόσα δεσμευμένα οικόπεδα υπάρχουν σε όλο τον δήμο;», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από την εκπρόσωπο του ΟΤΕ να δωρίσει το κτήριο στην πόλη αν θέλει να την ωφελήσει.

Ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρείας να δεσμευτούν ότι μετά την αλλαγή χρήσης γης, τα τετραγωνικά που θα αξιοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς θα είναι τα διαθέσιμα 250 κι όχι παραπάνω. Άρνηση της εταιρείας στο αίτημα του κ. Θεοδώρου, οδήγησε τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου σε απόσυρση του θέματος, παρόλο που η Περιφέρεια, μετά από ερώτηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, έκανε κατ’ εξαίρεση δεκτή την αλλαγή χρήσης γης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου