ΤΟΠΙΚΑ

Αλυτα τα προβλήματα των νεφροπαθών

αλυτα-τα-προβλήματα-των-νεφροπαθών-851206

Αλυτα παραμένουν τα προβλήματα των εκατοντάδων νεφροπαθών του Νομού Μαγνησίας παρά τις συνεχείς οχλήσεις της Διοίκησης του τοπικού Συλλόγου τόσο προς το Νοσοκομείο, όσο και προς το Υπουργείο Υγείας. Οι νεφροπαθείς ζητούν άμεση στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Αχιλλοπουλείου με νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σύγχρονα μηχανήματα για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης.

 

Ο κ. Βασίλης Γιαννάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στις αρχές του Σεπτεμβρίου εξέθεσε με υπόμνημά του στον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Βόλου τα προβλήματα των νεφροπαθών και ζήτησε τη βοήθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου στην επίλυσή τους.

Ειδικότερα ο Σύλλογος ζητά να ενισχυθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με έναν ακόμη νεφρολόγο και με δύο επικουρικούς ιατρούς, καθώς αυτή τη στιγμή 105 νεφροπαθείς αιμοκαθάρονται σε τρεις βάρδιες και το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για την πλήρη εξυπηρέτησή τους.

Απαίτηση των νεφροπαθών είναι η τοποθέτηση πέντε έμπειρων νοσηλευτριών στη Μονάδα για να συμπληρωθεί το οργανόγραμμα της Μονάδας που θέλει 21 νοσηλεύτριες. Ο Σύλλογος ζητά και την έλευση βοηθού θαλάμου, ο οποίος θα βοηθά τους νεφροπαθείς τις ώρες αλλαγής της αιμοκάθαρσης.

Αυτή τη στιγμή τις υπηρεσίες τους στους αιμοκαθαρόμενους προσφέρουν 16 νοσηλεύτριες μαζί με την προϊσταμένη.

Ωστόσο οι διεκδικήσεις του Συλλόγου δεν σταματούν μόνο στο ανθρώπινο δυναμικό, μιας και ο εξοπλισμός χρειάζεται άμεση ενίσχυση. Ο κ. Γιαννάκος για πολλοστή φορά είχε επισημάνει προς τον Υποδιοικητή την έλλειψη μηχανημάτων.

Από τη μέρα που ολοκληρώθηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου η διοίκηση είχε υποσχεθεί στους νεφροπαθείς δέκα νέα μηχανήματα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει.

Στόχος του Συλλόγου Νεφροπαθών ήταν τα τοποθετηθούν και να λειτουργούν 20 νέα μηχανήματα για τους αιμοκαθαρόμενους.

Σήμερα όντως λειτουργούν 20 μηχανήματα όχι όμως όλα νέας τεχνολογίας. Από αυτά τα οχτώ είναι παλιά και με προβλήματα, ενώ αρκετά συχνά παρατηρούνται βλάβες. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που οι αιμοκαθαρόμενοι αισθάνονται ανησυχία κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης μην τυχόν και η ζημιά στο μηχάνημα εμφανιστεί τις ώρες παραμονής τους εκεί.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Αποστόλης Νάνος, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν χθες 28 Δεκεμβρίου αναφορά του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας του να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι νεφροπαθείς του Ν. Μαγνησίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου