ΤΟΠΙΚΑ

Αρνήθηκαν θέση γραμματέα του Δ.Σ. Βόλου

αρνήθηκαν-θέση-γραμματέα-του-δ-σ-βόλου-468970

Οχι στη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που ο Καλλικράτης ορίζει ότι εκλέγεται από την ελάσσονα μειοψηφία, είπαν χθες το μεσημέρι οι δύο μειοψηφίες από το χώρο της Αριστεράς.

Οι κ.κ. Νάνος και Πατσιαντάς, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στη χθεσινή συνάντηση που είχαν με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, μετά από αίτημα του τελευταίου, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην κατάληψη της θέσης του προεδρείου που τους αντιστοιχεί, καθώς θεωρούν ότι αυτή δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή συνάντηση έγινε μία πρώτη συζήτηση και για τις δύο Επιτροπές, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, οι οποίες και θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος σε μία σειρά από σημαντικές αρμοδιότητες που τους παραχωρεί ο Καλλικράτης. Οι δύο παραπάνω Επιτροπές στο Δήμο Βόλου θα είναι 11μελείς (μαζί με τον Πρόεδρο) και οι έξι από τους δέκα σύμφωνα με τον Καλλικράτη προτείνονται και εκλέγονται στις δημαιρεσίες της Κυριακής από την πλειοψηφία, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις από τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας.

Στη χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκε ακόμη και η χωροθεσία των επικεφαλής και των 49 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βόλου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που θα έχει τρία επίπεδα καθισμάτων, με την πλειοψηφία να καταλαμβάνει την πλευρά που είναι δεξιά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Αντιδημάρχους να κάθονται στην πρώτη σειρά, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζ. Μακρή μαζί με τρεις από τους δώδεκα δημοτικούς της συμβούλους, ο κ. Νάνος μαζί με έναν από τους τρεις δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του και ο κ. Μ. Πατσιαντάς, που θα είναι στο αριστερό άκρο της αίθουσας. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι θα κάθονται στα άλλα δύο επίπεδα καθισμάτων, συστοιχισμένοι πίσω από τους δημοτικούς συμβούλους που θα κάθονται στην πρώτη σειρά. Ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης θα κάθεται στο έδρανο του Προεδρείου και δεξιά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακόμη στη χθεσινή συνάντηση με τους επικεφαλής των τριών μειοψηφιών ο κ. Σκοτινιώτης τους ανακοίνωσε ότι στις τρεις μειοψηφίες θα παραχωρηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες τρία γραφεία στον α΄ όροφο του Δημαρχείου που σήμερα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Ακόμη ο κ. Σκοτινιώτης έκανε αποδεκτό το αίτημα των κ.κ. Μακρή και Νάνου όπως οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου συγκαλούνται ημέρα Δευτέρα, προκειμένου να εξυπηρετούνται στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις στην Αθήνα η πρώτη και στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα ο δεύτερος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου