ΤΟΠΙΚΑ

Γραμματέας η Καλλιόπη Γερακούδη

γραμματέας-η-καλλιόπη-γερακούδη-851206

Τους επτά γραμματείς των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων διόρισε το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Οι επικεφαλής των Περιφερειών είναι οι εξής: Θύμιος Σώκος (Κεντρική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Αν. Αποστολόπουλος (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και Ιόνια Νησιά), Φώτης Χατζημιχάλης (Πειραιά, Νήσων, Βορείου Αιγαίου), Ι. Καρούτζος (Κρήτη), Κ. Γερακούδη (Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία), Δ. Γεωργακοπούλου (Ηπειρος) και Γ. Λιακόπουλος (Αττικής).

Με αφορμή τον ορισμό της ως Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας η κ. Καλλιόπη Γερακούδη έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η σημερινή επιλογή μου από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Κατανοώ και γνωρίζω τις ευθύνες που αναλαμβάνω. Με συνέπεια, δουλειά, διάλογο και συνεννόηση, με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Με οδηγό τον τρόπο δουλειάς ένα χρόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και παρακαταθήκη τα αποτελέσματά της θα πορευτούμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις και για την ομαλή μετάβαση στη νέα διοικητική δομή της χώρας, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη και για τη διαχείριση για το επόμενο εξάμηνο και μέχρι να περάσει στους αιρετούς Περιφερειάρχες, του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το 2011 είναι μία δύσκολη και κρίσιμη χρονιά που θα κρίνει την πορεία της χώρας.

Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια, φοβία, αδιαφορία, αμέλεια. Απαιτείται προγραμματισμός, δράση και αποτελεσματικότητα. Απαιτείται πάνω απ’ όλα συλλογικότητα, συνεργασία και κοινός βηματισμός όλων για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και για τη χώρα και για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Είμαστε ήδη έτοιμοι να συγκροτήσουμε άμεσα τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πιστεύω ότι από την 1η Ιανουαρίου θα λειτουργήσει ο νέος θεσμός με τον καλύτερο τρόπο.

Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Γνωρίζω τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Είμαι αποφασισμένη να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην ευθύνη.

Θέλω να πιστεύω ότι σ’ αυτήν την πορεία θα πάμε μαζί, σας καλώ να πάμε μαζί με τη συνεχή υποστήριξη, την ενθάρρυνση αλλά και με την κριτική όλων σας. Ας δουλέψουμε με πίστη και αισιοδοξία για την ανάπτυξη του τόπου μας».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου