ΤΟΠΙΚΑ

Εντεκα άτομα σε αναστολή εργασίας στο Γηροκομείο Βόλου

εντεκα-άτομα-σε-αναστολή-εργασίας-στο-468316

Προκήρυξη θέσεων εργασίας για την αναπλήρωση του προσωπικού

Σε αναστολή εργασίας τέθηκαν έντεκα εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Βόλου. Από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου βάσει του νόμου 4820/2021 οι εργαζόμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι υποχρεωμένοι να έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει τη δόση, άλλοι επικαλούνται λόγους υγείας, άλλοι επειδή είναι αρνητές του εμβολίου.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Παύλος Πάνος, ενημέρωσε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη οι επίμαχοι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τα δικαιώματά τους.

«Οσοι επικαλούνται λόγους υγείας μπορούν να καταθέσουν ένσταση. Μέχρι τότε όμως είναι υποχρεωτικό να βγουν σε αναστολή εργασίας», είπε ο πρόεδρος του Γηροκομείου.

Οι έντεκα εργαζόμενοι απασχολούνται είτε στην καθαριότητα του ιδρύματος είτε είναι νοσηλευτές ή σε άλλα αντικείμενα. Δύο αυτή την περίοδο βρίσκονται σε άδειες και είναι εκτός της εργασίας τους.

Η διοίκηση του ιδρύματος είχε κάνει από την πρώτη στιγμή γνωστή τη θέση της υπέρ του εμβολιασμού.

Μάλιστα, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα κορονοϊνού σε ηλικιωμένους είχε ζητήσει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό το συντομότερο δυνατό, πριν ακόμη δηλαδή εγκριθεί ο νέος νόμος.

Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων

Η νομοθεσία προβλέπει προκήρυξη θέσεων για αναπλήρωση του υπό αναστολή εργασίας προσωπικού για όσο διάρκεια διαρκεί η αναστολή. Η αναστολή είναι διάρκειας 14 ημερών και αίρεται με παρόμοια απόφαση.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γηροκομείο Βόλου κοινοποίησε την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών , γενικών καθηκόντων και μαγείρων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.

Κατά το χρόνο λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και κατά τον χρόνο του διορισμού να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα σε οποιαδήποτε ποινή και να μην έχουν καταδικαστεί για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία κ.α.

Επίσης, δεν θα πρέπει να είναι υπόδικοι , απαιτείται να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και μεταξύ άλλων να είναι ανεπίληπτου διαγωγής κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Φυσικά είναι απαραίτητο να έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο site του Γηροκομείου Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου