ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή μηνύσεων για διατάραξη σε Αλιβέρι, Αγία Παρασκευή, Χιλιαδού

βροχή-μηνύσεων-για-διατάραξη-σε-αλιβέ-468093

Συνεχείς έλεγχοι από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, την ΟΠΚΕ και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας για ηχορύπανση

Στο… ελάχιστο περιορίστηκε η ηχορύπανση στο Αλιβέρι, την Αγία Παρασκευή και τη Χιλιαδού το εορταστικό διήμερο. Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας όπου διαπιστωνόταν παράβαση υποβαλλόταν και μήνυση από την Αστυνομία.

Πληρώματα περιπολικών του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έκαναν συνεχείς ελέγχους στις προαναφερόμενες περιοχές πρωί, μεσημέρι, βράδυ, τόσο σε σπίτια, όσο και σε αυτοκίνητα.

Εναντίον των «μερακλήδων», που το προηγούμενο χρονικό διάστημα αναστάτωναν ολόκληρες συνοικίες, υποβλήθηκαν μηνύσεις. Τελικώς, η ένταση της μουσικής δεν υπερέβη το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο… Από την Αστυνομία υποβλήθηκαν δεκάδες μηνύσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Το ζήτημα της ηχορύπανσης που προκαλούν Ρομά απασχολεί έντονα τις προαναφερόμενες περιοχές και ειδικά την Αγία Παρασκευή και τη Χιλιαδού το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για μουσική που αναστατώνει τις συνοικίες αλλά και συνεχείς πυροβολισμούς.

Το περασμένο Σάββατο το πρωί υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες αυτή τη φορά από κατοίκους του Ανω Βόλου. Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου της περιοχής, χιλιάδες κάτοικοι στον Ανω Βόλο παρέμειναν ξάγρυπνοι και απροστάτευτοι, λόγω έντονης μουσικής και πυροβολισμών από ομάδες Ρομά που διαμένουν στην Αγία Παρασκευή και στον περιφερειακό με Ιωλκού.

Αυτό συνέβη την Παρασκευή 13 Αυγούστου που η μουσική παρέμεινε στη διαπασών μέχρι 08:00.

«Σε τηλεφωνικές επαφές των κατοίκων με την Αστυνομία, διαμαρτυρόμενοι για τη μουσική και τους πυροβολισμούς από τους Ρομά, η απάντησή της ήταν ότι έχει πάει πλήρωμα περιπολικού τρεις φορές και μέχρι εκεί.

Οταν οι Ρομά δεν υπολογίζουν την
Αστυνομία και κάνουν ό,τι θέλουν, εμείς που παραμένουμε ξάγρυπνοι και απροστάτευτοι πού θα μπορέσουμε να απευθυνθούμε για να επέλθει η νομιμότητα;

Επίσης, σε περίοδο πανδημίας γιατί δεν επεμβαίνει η Αστυνομία όπως συμβαίνει σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις που παραβιάζουν τους υγειονομικούς
κανόνες;», διερωτάται ακόμη ο πολίτης που έκανε την καταγγελία.

Την περασμένη εβδομάδα διαμαρτύρονταν για τους ίδιους λόγους κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Χιλιαδούς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου