ΤΟΠΙΚΑ

Ιερατική σύναξη στο Συνεδριακό

ιερατική-σύναξη-στο-συνεδριακό-46807

Η 1η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για το νέο Ιεραποστολικό έτος πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου και τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Μιλώντας για τον αείμνηστο προκάτοχό του ο κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Ολοι τον μνημονεύουμε και ξέρουμε πολύ καλά ότι διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στη ζωή μας. Μακάρι να φανούμε αντάξιοι, να συνεχίζουμε το έργο του και κυρίως να κρατάμε μέσα στην ψυχή του λαού μας αυτά τα διδάγματα και μηνύματα που ο ίδιος με ένα μοναδικό τρόπο μπορούσε και έδινε σε αυτό το λαό, που τον μνημονεύει και τον αγαπάει πάντα».

Ο Σεβασμιώτατος, ακολούθως, τέλεσε τον Αγιασμό και κήρυξε την έναρξη της Συνάξεως, που είχε ως θέμα «Υμείς δε τίνα με λέγετε είναι;».

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Φιλοσοφίας και Συγγραφέας κ. Χρήστος Γιανναράς, ο οποίος σημείωσε ότι «η Εκκλησία είναι κοινωνία σχέσεων, κατά το Τριαδικό πρότυπο. Αυτό που προσδοκούμε ως αιώνια ζωή είναι η ελευθερία να υπάρχουμε επειδή το θέλουμε και επειδή αγαπούμε».

Επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Υφαντής, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος σημείωσε ότι «ο ζωντανός και ζωτικός διάλογος που ανοίγει ο Θεός με τον άνθρωπο διατρέχει ολόκληρη τη βιβλική παράδοση». Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και η σύνοψη των συμπερασμάτων από τον κ. Ιγνάτιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου