ΤΟΠΙΚΑ

Επιασε από τον λαιμό ξενοδόχο…

επιασε-από-τον-λαιμό-ξενοδόχο-467508

Σε κατάσταση αμόκ έπιασε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Πήλιο από τον λαιμό με σκοπό να τον πνίξει. Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε προχθές 60χρονος Βολιώτης, κατηγορούμενος για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και για απόπειρα εκβίασης.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2011 γύρω στις 6 το απόγευμα. Ο 60χρονος παραμόνευε τον επαγγελματία έξω από το ξενοδοχείο του και του επιτέθηκε. Τον έπιασε από το λαιμό και αποπειράθηκε να τον πνίξει, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, για λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεώς του.

Ο αδερφός του ξενοδόχου συγκεκριμένα παρενέβη και αποτράπηκαν τα χειρότερα. Αντιλαμβανόμενος το επεισόδιο, άρχισε να φωνάζει δυνατά και να προτρέπει τον 60χρονο να φύγει.

Ωστόσο, ένα μήνα μετά ο κατηγορούμενος επισκέφτηκε εκ νέου τον ξενοδόχο και πάλι απογευματινή ώρα και του ζήτησε το ποσό των 45.000 ευρώ, προειδοποιώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα του προξενούσε κακό.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο 60χρονος ισχυρίστηκε, για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του, ότι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αγόρασε το εστιατόριο που είχε ο ίδιος, και τον πέταξε έξω από την επιχείρησή του. Για το ποσό για το οποίο εκβίασε, ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν η οικονομική απώλεια που είχε επειδή έχασε την επιχείρησή του.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν ικανοποιήθηκε από τις δικαιολογίες που έδωσε. Τον έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες. Το Μονομελές τού επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών εφέσιμη με αναστολή τριετίας.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου