ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή γνωστός Βολιώτης έμπορος

εφυγε-από-τη-ζωή-γνωστός-βολιώτης-έμπο-466864

Τελευταίο αντίο σήμερα στον Μιχάλη Βανέζη

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός Βολιώτης έμπορος Μιχάλης Βανέζης. Ο άτυχος άντρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη τον περασμένο Δεκέμβριο. Πάλεψε πολύ για να τα αντιμετωπίσει, αλλά δυστυχώς δεν άντεξε.

Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε χθες απέραντη θλίψη στον Βόλο. Ηταν ιδιαίτερα ευγενικός, άνθρωπος καλοσυνάτος, ανέφεραν οικείοι του.

Ο Μιχάλης Βανέζης σπούδασε στην Ιταλία μηχανικός κλωστοϋφαντουργός. Ανοιξε με τον πατέρα του και τον αδερφό του δική του βιομηχανία στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, που ονομαζόταν Vanto και απασχολούσε προσωπικό.

Οταν ο κλάδος πέρασε σε ύφεση, ασχολήθηκε με τη λιανική και άνοιξε κατάστημα με τη σύζυγό του Μαρία Βανέζη στη Δημητριάδος 187 με λευκά είδη, που συνεχίζουν να λειτουργούν σήμερα η σύζυγός του και ο γιος του Θανάσης.

Ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε στη λιανική μέχρι τη συνταξιοδότησή του, ωστόσο δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει την επιχείρηση και την οικογένειά του.

Ηταν πάντοτε δραστήριος, ενώ αγαπούσε τα κοινά. Στη δεκαετία του ’70 είχε ασχοληθεί με τα δημοτικά και είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.

Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν ο Ιππικός Ομιλος Βόλου στο Πεδίον Αρεως και είχε υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο από διάφορες θέσεις.

Από τον γάμο του ευτύχησε να αποκτήσει δύο γιους, τον Θανάση και τον Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι βιολόγος στο εξωτερικό.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου στις 11:00 από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Η οικογένειά του παρακαλεί τα χρήματα αντί στεφάνων να δοθούν στον Σύλλογο «Φλόγα».

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου