ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

εκδήλωση-του-σχολείου-δεύτερης-ευκαι-466585

Θα βραβευτούν οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου (Χείρωνος και Επτά Πλατανίων), η τελική εκδήλωση του σχολείου για τη σχολική χρονιά 2014 – 2015. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των σχεδίων δράσης του σχολείου κατά τη φετινή σχολική χρονιά, την προβολή δεκάλεπτου ντοκιμαντέρ που ετοίμασε ομάδα εκπαιδευομένων για την ιστορία του εργοστασίου Μουρτζούκου, όπου σήμερα στεγάζεται το ΣΔΕ Βόλου, καθώς και τη βράβευση των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργάνωσε το ΣΔΕ Βόλου με θέμα «Η ζωή στο ΣΔΕ».

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η προβολή και η ανάδειξη του θεσμού των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ελλάδα, μέσα από τις δραστηριότητες, εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες, καινοτομίες, αλλά και τις απλές στιγμές όλων όσων είχαν την ευκαιρία να εργαστούν ή να φοιτήσουν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Ο διαγωνισμός σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς λάβαμε 298 συμμετοχές από 34 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας από όλη την Ελλάδα. Ηδη έχουν επιλεγεί από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού οι 60 φωτογραφίες που θα λάβουν μέρος στην έκθεση φωτογραφίας, καθώς και οι 12 που διακρίθηκαν και θα λάβουν τα βραβεία του διαγωνισμού. Η έκθεση φωτογραφίας ξεκίνησε χθες Τρίτη 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 30 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 5 ως τις 9 μ.μ., στο κτίριο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή των απολυτηρίων στους τελειόφοιτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ στο χώρο του σχολείου θα εκτίθενται εκτός από τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό διάφορες δημιουργίες και έργα που οι εκπαιδευόμενοι δημιούργησαν στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης του ΣΔΕ Βόλου.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό με θέμα «Η ζωή στο ΣΔΕ»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου