ΤΟΠΙΚΑ

313 υποψήφιοι της Μαγνησίας δίνουν αγγλικά

313-υποψήφιοι-της-μαγνησίας-δίνουν-αγγλι-466563

Ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα ~ Στο 2ο ΓΕΛ Βόλου θα διεξαχθούν σήμερα οι εξετάσεις

Στους 313 ανέρχονται οι υποψήφιοι της Μαγνησίας, που θα καθίσουν σήμερα στα θρανία για να εξεταστούν στα αγγλικά, που αποτελεί ειδικό μάθημα για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα δώσουν αγγλικά στο 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, που έχει οριστεί ως εξεταστικό κέντρο. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ξεκινούν σήμερα, στις 10 το πρωί, με το μάθημα των αγγλικών που είναι και το μοναδικό που θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν στο Βόλο οι υποψήφιοι της Μαγνησίας.

Τα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι από το νομό θα δώσουν σε εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης για τα οποία έχουν ήδη ενημερωθεί από τα σχολεία τους.

Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, στις 8:30 το πρωί οι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν στο Ελεύθερο Σχέδιο, την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 8:30 το πρωί, στο Γραμμικό Σχέδιο, το Σάββατο 20 Ιουνίου θα δώσουν Γαλλικά στις 8:30 το πρωί και Ισπανικά στις 4 το απόγευμα. Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 8:30 το πρωί, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Αρμονία, την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 8:30 το πρωί στον Ελεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και την Τετάρτη 24 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα δώσουν γερμανικά στις 8:30 το πρωί και Ιταλικά στις 4 το απόγευμα.

22 – 26 Ιουνίου οι βαθμοί

Στο μεταξύ, κόκκινο χτυπά η αγωνία των 1.500 υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων στη Μαγνησία, ενόψει της ανακοίνωσης των βαθμών που θα κρίνουν την εισαγωγή τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, λήγει ο χρόνος βαθμολόγησης των μαθημάτων και η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται από τη Δευτέρα 22 έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Ηδη από την περασμένη Δευτέρα, οι υποψήφιοι του νομού άρχισαν να απευθύνονται στα γενικά λύκεια, προκειμένου να παραλάβουν τους προσωπικούς κωδικούς ασφαλείας, μέσω των οποίων θα μπορέσουν να μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, ώστε να μελετούν το μηχανογραφικό του δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις.

Από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα έως και την Τρίτη 7-7-2015, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ). Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το τελικό μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Οι μαθητές μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση είτε από τον προσωπικό τους υπολογιστή στο σπίτι είτε να απευθύνονται στα Λύκειά τους σε περίπτωση που χρειαστούν βοήθεια από τους καθηγητές τους ή δεν έχουν υπολογιστή ή σύνδεση ίντερνετ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου