ΤΟΠΙΚΑ

Ορκωμοσίες μόνιμων εκπαιδευτικών

ορκωμοσίες-μόνιμων-εκπαιδευτικών-465344

Συνολικά 120 καθηγητές ορκίζονται σταδιακά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Σε εξέλιξη η διαδικασία ορκωμοσίας μόνιμων εκπαιδευτικών στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι στιγμής έχουν ορκιστεί περίπου 96 εκπαιδευτικοί, με το σύνολο να ανέρχεται σε 120 περίπου άτομα «που παρουσιάζονται σε μας και άλλα που παρουσιάζονται σε άλλες περιοχές όπως Δωδεκάνησα, Ιωάννινα, Κρήτη και αλλού και το Υπουργείο Παιδείας τους δίνει τη δυνατότητα να εμφανιστούν στην πλησιέστερη διεύθυνση δευτεροβάθμιας, να αναλάβουν υπηρεσία και εμείς θα στείλουμε τα χαρτιά τους εκεί, οπότε στην συνέχεια θα αναλάβουν στο σχολείο που θα τοποθετηθούν» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας.

Εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί ως μόνιμοι σε γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας, ορκίζονται σε μικρές ομάδες, προκειμένου να αναλάβουν δράση σε σχολεία της περιοχής. Οι περισσότεροι ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο, πολύ λίγοι με πολιτική διαβεβαίωση, ενώ υπάρχουν αρκετοί που προέρχονται από τη Μαγνησία και διορίζονται στην περιοχή τους.

Παράλληλα έχουν προωθηθεί αρμοδίως τα κενά για τους αναπληρωτές στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι οποίοι υπερβαίνουν τους 60 και αναμένεται να παρουσιαστούν το αργότερο μέχρι τις 25 Αυγούστου. «Σε μια μέρα πρέπει να τους εντάξουμε στο πληροφοριακό σύστημα και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν ομάδες σχολείων για να δηλώσουν, ώστε πριν τελειώσει ο Αύγουστος, να έχουν τοποθετηθεί με απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου» ανέφερε ο κ. Σταχτέας.

Το υπηρεσιακό συμβούλιο, στο μεταξύ, συνεδριάζει συνεχώς και μεταξύ των άλλων ασχολείται και με την τοποθέτηση των καθηγητών που δεν συμπληρώνουν διδακτικές ώρες στο σχολείο τους, ώστε να συμπληρώσουν τις διδακτικές ώρες που απομένουν, και σε άλλα σχολεία. Παράλληλα, στο υπηρεσιακό συμβούλιο συζητούνται οι τοποθετήσεις αποσπασμένων που ήρθαν από άλλες περιοχές και τους δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουν την επιθυμία τους σε σχολεία.

«Την άλλη εβδομάδα θα ασχοληθούμε και με την τοποθέτηση των νεοδιορισμένων» υπογράμμισε ο κ. Σταχτέας, ο οποίος συμμετείχε σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη, στην διάρκεια της οποίας δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας οδηγίες για επίσπευση διαδικασιών, με στόχο την άρτια λειτουργία των σχολείων από την 1η Σεπτεμβρίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου