ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμος για την πρώτη του βόλτα ~ Στο πλευρό του Άγγελου Κριτσιώτη

ετοιμος-για-την-πρώτη-του-βόλτα-στο-πλ-465276

Ξεκινά στις 13:00 η ποδηλατική πορεία από τα Τρίκαλα στον Βόλο για τον Γιωργάκη

Ετοιμος για να κάνει την πρώτη του βόλτα, όπως επιθυμούσε εδώ και καιρό, είναι ο Γιωργάκης. Ο 10χρονος θα κάνει σήμερα πραγματικότητα το όνειρό του και θα συνοδεύσει τον ποδηλάτη της Νίκης Βόλου, Αγγελο Κριτσιώτη, στον μεγαλύτερο αγώνα της ζωή του, την ποδηλατική διαδρομή από τα Τρίκαλα στον Βόλο, με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με τη μητέρα του, Δέσποινα, για το ταξίδι. «Ο Γιωργάκης είχε γνωρίσει τον Άγγελο όταν έκανε τον γύρο της Θεσσαλίας πέρυσι. Τον περίμενε στην πλατεία και όταν τον είδε, κατενθουσιάστηκε. Ο ποδηλάτης είχε τότε τη φαεινή ιδέα να τον πάρει μαζί του στην επόμενη διαδρομή», ενημερώνει η μητέρα του.

Ετσι η ποδηλατική διαδρομή θα ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη από τα Τρίκαλα στις 13:00 και θα φθάσει στην παραλία του Βόλου στις 19:30. Για τη διοργάνωση εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Η κ. Δέσποινα λέει ότι τα παιδιά από το Bike30, Γεώργιος, Εμμανουήλ και Απόστολος Τριαντάρης βρήκαν αμαξίδιο από την Ολλανδία το οποίο κουμπώνει με ασφάλεια πίσω από ποδήλατο. Με αυτό ο μικρός θα ακολουθεί ολόκληρη την ποδηλατική πορεία, αλλά και να κάνει στο εξής τη βόλτα του με την οικογένειά του, αφού εκτός από ποδήλατο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καρότσι.

Για τις ανάγκες της ποδηλατικής διαδρομής ευαισθητοποιήθηκαν και προχώρησαν σε χορηγίες πολλοί εθελοντές. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας θα συνοδεύει τον ποδηλάτη και το παιδί με την οικογένεια του 10χρονου, ενώ θα ληφθούν τροχονομικά μέτρα για τη διευκόλυνση της πορείας.

Η κ. Δέσποινα έλεγε ανέκαθεν στον αγαπημένο της γιο ότι «πάντοτε μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε πραγματικότητα με τον δικό μας τρόπο».

Μαζί με την οικογένεια θα είναι και ο Μάικ, το χαριτωμένο ξανθό λαμπραντόρ, που είναι πάντοτε δίπλα στον Γιωργάκη και τον βοηθά, αποτελώντας το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Η μητέρα του μικρού χαίρεται για τον Γιωργάκη. «Το επιθυμούσε εδώ και πολύ καιρό», εξηγεί. Το αγγελούδι καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι σε ηλικία 3 ετών μετά από δύσκολο περιστατικό που είχε με την υγεία του.

Σε ανάρτησή του ο Αγγελος Κριτσιώτης σημειώνει: «Ο Γιωργάκης μου αποτελεί σύμβολο πίστης για τη ζωή! Με αυτό το σπουδαίο παιδί θα θέλαμε να σας δούμε στον τερματισμό μας σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου στην παραλία του Βόλου στις 19.30.

Το χαμόγελο αύτων των παιδιών θέλουμε να παραμένει ζωντανό με τη στήριξη όλων σας. Στηρίζουμε τη Φλόγα.

Κανένα παιδί μόνο του!», προτρέπει.

Για την υποδοχή διοργανώνεται μπαζάρ στην παραλία του Βόλου μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου