ΤΟΠΙΚΑ

Εξω από το κέντρο οι οίκοι ανοχής

εξω-από-το-κέντρο-οι-οίκοι-ανοχής-46499

Ενα ακόμη βήμα παραπέρα προχωρά ο Δήμος στο θέμα της χωροθέτησης των οίκων ανοχής στην πόλη. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι εφεξής θα επιτρέπεται η λειτουργία τους και σε άλλες περιοχές εκτός του Βόλου.

Το πιο σημαντικό είναι ότι με την απόφαση που πρόκειται να λάβει πολύ σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου οι οίκοι ανοχής φεύγουν από το κέντρο του Βόλου, αλλά και από τον πυκνοδομημένο πολεοδομικό ιστό, όπως είπε χθες βράδυ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Νίκος Μόσχος που χειρίζεται το θέμα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Βόλου οι οίκοι ανοχής θα επιτρέπονται σε περιοχές που είναι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, όπως τμήμα στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως, στις Νέες Παγασές κ.α.

Συνολικά στο Βόλο θα χωροθετηθούν πέντε άδειες από τις έντεκα συνολικά που λειτουργούν σήμερα στην πόλη. Οι υπόλοιπες έξι άδειες, όπως έχει ήδη δημοσιεύσει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, χωροθετούνται τρεις στη Νέα Ιωνία και από μία στην Αισωνία, στην Αρτέμιδα και στη Νέα Αγχίαλο.

Η χωροθέτηση των αδειών θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου η κανονιστική απόφαση στη συνέχεια να πάρει το δρόμο της έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμη στη συνεδρίαση της Τρίτης θα έλθει προς συζήτηση η Πράξη Εφαρμογής για την οποία μετά την ανάρτησή της υπήρξαν ενστάσεις, εξετάστηκαν από την Πολεοδομία του Δήμου και μετά τις τροποποιήσεις που θα γίνουν θα γίνει η Κύρωσή της. Η Μελέτη αφορά σε διάφορα τμήματα της συνοικίας τα οποία με την παραπάνω μελέτη αποκτούν σχέδιο.

Το Σύμφωνο
Δημάρχων
Ακόμη στη συνεδρίαση της Τρίτης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συζητήσει για τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο Σύμφωνο Δημάρχων.
Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που εμπλέκει ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και πόλεις στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Οι Δήμαρχοι που υπογράφουν το Σύμφωνο δεσμεύονται να υπερβούν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα και την ενέργεια για το έτος 2020, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην επικράτειά τους τουλάχιστον κατά 20%. Για να το πετύχουν αυτό, αναπτύσσουν Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο (Βιώσιμη) Ενέργεια (ΣΔΑΕ), εφαρμόζουν δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο σε δημόσιους, όσο και ιδιωτικούς τομείς του Δήμου, και οργανώνουν Ημέρες Ενέργειας. Αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζονται ισχυρά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και τις Δομές Υποστήριξης.

Ποια είναι η δέσμευση όσων υπογράφουν το Σύμφωνο;

Οι Δήμοι που συμμετέχουν το Σύμφωνο στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών CO2 πάνω από 20% ώς το 2020, μέσω δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Για να επιτύχουν αυτό το στόχο, δεσμεύονται να:

• ετοιμάσουν μια Βασική Απογραφή Εκπομπών (ΒΑΕ) εντός ενός έτους από την υπογραφή του Συμφώνου
• υποβάλουν ένα Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ), εγκεκριμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο εντός ενός έτους από την υπογραφή του Συμφώνου
• δημοσιεύουν τακτικά – ανά διετία μετά την υποβολή του ΣΔΑΕ τους – εκθέσεις αξιολόγησης αναφέροντας το βαθμό υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης και των ενδιάμεσων αποτελεσμάτων
• προωθήσουν τις δράσεις τους και να εμπλέξουν τους πολίτες τους και τους τοπικούς φορείς και να οργανώσουν Τοπικές Ημέρες Ενέργειας
• διαδώσουν το μήνυμα του Συμφώνου των Δημάρχων, ιδιαίτερα να παροτρύνουν και άλλους Δήμους να προσχωρήσουν στο Σύμφωνο και να συνεισφέρουν σε σημαντικές εκδηλώσεις και θεματικές ημερίδες.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου