ΤΟΠΙΚΑ

Επισημάνσεις

επισημάνσεις-851206

Δεν θα μείνει μόνο εκεί    

Η αύξηση στο ψωμί δεν είναι το μόνο επακόλουθο από την αύξηση των αλεύρων καθώς είναι δεκάδες τα προϊόντα, και όχι μόνο τα αρτοσκευάσματα αλλά και τα είδη ζαχαροπλαστικής, που θα επηρεαστούν και μάλιστα πρόκειται για βασικά είδη διατροφής όπως είναι τα ζυμαρικά.

Α.Φ.

Μπροστά στα μάτια τους
Είναι απίστευτο το θράσος των σούπερ μάρκετ μερικές φορές. Δεν φτάνει που οι τιμές χτυπάνε κόκκινο, αλλά ενώ ένα προϊόν αναγράφει πάνω την τιμή του στο ταμείο το χρεώνουν περισσότερο. Σχετικές καταγγελίες πολιτών υπάρχουν πολλές και για συγκεκριμένες αλυσίδες μάλιστα.
Α.Φ.
 
Μία ή άλλη θύμα οι αγρότες
Κατανοώ ότι η ανάληψη του ΟΣΔΕ από τις ΕΑΣ προκαλεί στις Ενώσεις χασούρα παρά κέρδος. Κατανοώ σε μια περίοδο που πολλές Ενώσεις -πληροφορίες θέλουν περίπου 25 ΕΑΣ το επόμενο διάστημα να βαράνε κανόνι- να προσπαθούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους από το Υπουργείο. Σε αυτή την μάχη όμως συνεταιριστών και πολιτείας όποιος και να βγει στο τέλος νικητής ένα είναι σίγουρο: πως χαμένοι θα είναι μία ή άλλη οι αγρότες…
Α.Φ.
 
Βούλιαξαν   
Δεν μπορεί με ένα ψιλόβροχο να μην μπορεί κάποιος να περπατήσει σ’ αυτή την πόλη. Τα περισσότερα πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε πισίνες, ενώ υπάρχουν άλλα που δεν είναι καν στρωμένα με πλάκες! Ωραία εικόνα έχει η πόλη μας, που θέλει και διεθνή προβολή…
Δ.Π
 
Φυσάνε – ξεφυσάνε
Τι κι αν ξεκίνησαν οι προσφορές στην αγορά της πόλης. Οι έμποροι φυσούν και ξεφυσούν μιας και οι καταναλωτές δεν τολμούν να περάσουν το κατώφλι των καταστημάτων. Οι ελπίδες των εμπόρων βρίσκονται τώρα στις εκπτώσεις που ξεκινούν επίσημα το Σάββατο μπας και σωθεί κανένα μικρομάγαζο.
Δ.Π
 
Τα τρικς
Μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα κάνει με το νόμο για το κάπνισμα, οι ιδιοκτήτες καφετεριών ψάχνουν να βρουν διάφορους τρόπους για να κρατήσουν τον κόσμο στα μαγαζιά τους. Τι τζάμια έχουν βάλει στους εξωτερικούς χώρους, τι σόμπες, μέχρι και κουβέρτες δίνουν στους πελάτες τους που θέλουν να πιουν ένα καφέ και να καπνίσουν. Αλλά όσα κόλπα κι αν βρουν λίγα είναι τα μαγαζιά που κρατούν τον κόσμο. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει γκρίνια σε όλα τα μαγαζιά.
Δ.Π

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου