ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά 350 πενταμηνίτες ~ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

ζητά-350-πενταμηνίτες-δημοσ-βολου-464249

Από ηλεκτρολόγους μέχρι κλητήρες και οδηγούς για να στελεχώσει υπηρεσίες και δομές

Ενδεικτικός των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού στις υπηρεσίες και δομές του Δήμου Βόλου, είναι ο αριθμός των αιτημάτων για την πρόσληψη εργαζομένων με πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Τις προηγούμενες ημέρες, με έγγραφό της προς τους ΟΤΑ, η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων ζητούσε να της κοινοποιηθούν τα αιτήματα που υπάρχουν για την πρόσληψη πενταμηνιτών.

Τα αιτήματα έπεσαν βροχή προς τη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού από τις υπηρεσίες και δομές του Δήμου Βόλου, που είναι αποδεκατισμένες. Όπως είναι γνωστό και καταδεικνύεται και σε μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών, οι ελλείψεις σε προσωπικό αφορούν στα 278 άτομα.

Συνολικά ο Δήμος Βόλου, βάσει του εγγράφου που έστειλε στην ΚΕΔΕ, ζητά 350 πενταμηνίτες για τη στελέχωση υπηρεσιών και δομών. Πρόκειται για εργαζόμενους όλων των κλάδων, ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ και όλων των ειδικοτήτων: από ηλεκτρολόγους και μηχανικούς, μέχρι διοικητικούς, εργάτες, φύλακες, κλητήρες, οδηγούς και ελαιοχρωματιστές.

Με την αποστολή του συνολικού αιτήματος, η Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού, αναμένει την υλοποίηση των εξαγγελιών για την πρόσληψη των νέων πενταμηνιτών, που σε κάθε περίπτωση δεν αποτελούν παρά… «ασπιρίνες» για το πρόβλημα των υποστελεχωμένων υπηρεσιών, οι οποίες ζητούν μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου