ΤΟΠΙΚΑ

Σε απόγνωση οι πωλητές βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές

σε-απόγνωση-οι-πωλητές-βιομηχανικών-ε-463783

Μετρούν συνεχώς μεγάλη πτώση στον τζίρο τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν

Μεγάλη πτώση στον τζίρο τους, ύψους 70-75%, βλέπουν οι πωλητές λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Ειδών και Οικιακής Χρήσης «Γόρδιος Δεσμός», Ανδρέας Αϊβαζόγλου, λέει ότι «δεν μπορούμε πλέον να βιοποριστούμε».

Περιγράφοντας την κατάσταση, αναφέρει ότι δεν υπάρχει κίνηση ακόμη και στις λαϊκές που γίνονται στο κέντρο της πόλης. «Ο κόσμος έχει ακόμη και σήμερα φοβία για να επισκεφθεί τη λαϊκή, ενώ ούτως ή άλλως οι ανάγκες των καταναλωτών έχουν αλλάξει και πλέον υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τρόφιμα και άλλες ανάγκες και λιγότερο για το ρούχο και γενικότερα το βιομηχανικό είδος», σημειώνει.

Οι επαγγελματίες λένε ότι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια, για να συνεχίσουν να λειτουργούν τους πάγκους τους και να βιοπορίσουν τις οικογένειές τους.

«Με δανεικό χρήμα δεν μπορεί να πάει τίποτα μπροστά. Δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη. Απαιτείται να παραχθεί εισόδημα, το οποίο να μοιραστεί με δικαιοσύνη και αναλογικότητα. Διαφορετικά η μηχανή της οικονομίας δεν θα μπορέσει να πάρει μπρος», σημειώνει.

Οι πωλητές βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές βλέπουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τη σημαντική πτώση στον κύκλο των εργασιών τους και προβληματίζονται.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου