ΤΟΠΙΚΑ

Απειλήθηκαν μαγαζιά και κατοικίες στην Νεάπολη Βόλου

απειλήθηκαν-μαγαζιά-και-κατοικίες-στ-462627

Από τη χθεσινή νεροποντή που μετέτρεψε τους δρόμους σε χείμαρρους

Μνήμες από το 2006 οπότε και ολόκληρες περιουσίες θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης μετά την ακραία βροχόπτωση που έπληξε το Βόλο, ξύπνησαν χθες για μία ακόμη φορά στην πολύπαθη συνοικία της Νεάπολης. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους από την ισχυρή νεροποντή, ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν δεδομένου ότι η βροχή δεν διήρκησε περισσότερο από μισή ώρα.

Η έντονη βροχόπτωση, έβγαλε κατοίκους και επαγγελματίες της Νεάπολης από τα σπίτια τους. Σήκωσαν μπατζάκια από τα παντελόνια και βούτηξαν στα νερά της βροχής. Με ειδικές κατασκευές, τύπου δαγκάνες, αφαίρεσαν τις σχάρες από τα φρεάτια ομβρίων, προκειμένου να διευκολύνεται η έξοδος των ορμητικών νερών στους αγωγούς. Επιστράτευσαν σκούπες για να σπρώξουν τα νερά προς τα φρεάτια και να αποτρέψουν τυχόν είσοδο των νερών στα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

Οπως κατήγγειλαν, τα φρεάτια δεν έχουν καθαριστεί και έδειχναν ως απόδειξη τα χόρτα που φύτρωναν στις σχάρες.

Λίμνη η Απόλλωνος

Εντονες διαμαρτυρίες και από την περιοχή της Νέας Δημητριάδος, όπου ένα ολόκληρο τμήμα της συνοικίας δεν διαθέτει αγωγούς ομβρίων με αποτέλεσμα τα νερά να λιμνάζουν στους δρόμους, χωρίς να υπάρχει διέξοδος προς τη θάλασσα.

Κάτοικοι της οδού Απόλλωνος, έχουν συγκεντρώσει τρεις φορές υπογραφές και έχουν καταθέσει υπόμνημα προς τη ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να δρομολογήσει έργο για τη δημιουργία αγωγών ομβρίων.

Οπως καταγγέλλουν ένα ολόκληρο τμήμα της συνοικίας, από την οδό Αλκίπης μέχρι την οδό Απόλλωνος, που καλύπτει σχεδόν ένα χιλιόμετρο, δεν υπάρχουν φρεάτια ομβρίων. Μάλιστα, η συνοικία είναι κατηφορική και όλα τα νερά της βροχής λιμνάζουν στην Απόλλωνος.

«Κάθε φορά που βρέχει η οδός Απόλλωνος μετατρέπεται σε λίμνη. Χρειαζόμαστε βάρκα για να περάσουμε απέναντι. Δεν μπορούμε καν να βγούμε από τα σπίτια μας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση δρομολόγηση έργων από τη ΔΕΥΑΜΒ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου